bugün
- silver ile evlenecek erkek38
- ellerim bos gonlum hos17
- arkadaşlar gammaz çetesi kuruyorum6
- sözlükte siyaset yapmak4
- ortama girince herkesin susması11
- evli adamın sözlükte ne işi var6
- yahudi demonolojisi ve melek ilmi3
- sözlük kızlarının ojeleri6
- backrooms4
- fenerbahçe nin transferi kapaması18
- hoşlanılan kıza ilk mesaj olarak ne yazılır8
- sapık yazarların silik yemesi gerekliliği4
- hristiyanlıkta cinlerin var olmadığı gerçeği4
- ölünce tanrıya ilk sorcağınız soru5
- yemek içmek sıçmak boşalmak için yaşamak5
- sözlük sapığı4
- birisinin dış görünüşüne aşık olmak8
- true ve s'i l v'e r m'i s t birlikteliği11
- iki yıldan beri masturbasyon yapmamak6
- çiğ köfte5
- parayla saadet olması18
- akrabalarla kavgalı olmak3
- plajda tangayla güneşlenen ruslar6
- köfteci yusuf7
- 20276
- arif kocabıyık6
- anaya küfür eden densiz3
- eli dar olanın dili kısa olur3
- düşmüş melekler3
- tüm dinlerin ortak noktasını keşfetmek2
- sözlük yazarlarının kombinleri11
- üniversite'ye evlenecek karı bulmaya gitmek3
- el chadaille bitshiabu4
- ismet biradere koşarken çelme takmak8
- yazarların en sevdiği küfürler5
- 5 eylül 2026 fenerbahçe beşiktaş maçı12
- hangi sözlük yazarını muayene etmezsiniz2
- 9 eylül 2026 sporting lizbon galatasaray maçı8
- amedspor19
- sözlükten hatun götürmek7
- soykırım varsa kanıt nerede diye ağlamak3
- milletin karısı hakkında sözlükte başlık açmak2
- sarapci koala63
- eskişehir osmangazi üniversitesi2
- küpe takan erkek7
- 2026 ağustos ayı nasıl geçti5
- iran düşmanlığı13
- drone fotoğrafçılığı2
- anne4
- sözlükte hayatta kalmak icin yapılması gerekenler2
Etimolojik acidan incelendiğinde ismi sevgi anlamına tekabül eder.
alemlerin rabbi ekşi sözlükte savunanların banlandığı ululuk.
Rahman ve rahim olandır. Yerleri ve gökleri yaratandır.
günümüzde artık can çekişen bir hayal ürünü. artık son demlerini yaşıyor bence.
dediği olan tek, bir.
an itibarıyla toplam 1747 kişinin daha önce o veya bu şekilde sığındığını itiraf ettiği varlık. (varlık dersek olur mu?)
yoktur. inanmadığım arap putu. bir hayal.
şüphesiz her şeyi gören, bilen, duyandır. o'na sonsuz teşekkürler her şey için.
yüce yaratıcımız.
bizden önce vardı, gerisi boş ve hiç.şimdi varolmasına bile gerek yoktur.
bana sorgulamamı emreden, sorguladığım ve olmadığına kanaat getirdiğim kavram.
şöyle ki;
bahsedilenin aksine evrende hiçbir mükemmeliyet olmadığı için
aslında adalet sözcüğünün "a"sı, ne bu evrende ve bu boyutta ne de bahsedilen öbür dünyada geçmediği için
her şeye gücü yetebilmesine karşın, afrika'da doğmamış çocukların ölmesine engel ol(a)madığı için
çok merhametli addedilmesine rağmen, çok sayıda iyilik yapan fakat o'ndan bihaber insanı yakacağı için
islam'ı koruduğu halde; cehennemde yakacağı insanların o'na inananları bu dünya üzerinde yakmasına hiç bir şekilde tepki vermediği için
her şeye gücü yeten, kudretli... olmasına karşın bilinmeye ihtiyaç duyup ya da bilinmeyi isteyip, kendi yarattığı varlığa acı çektirdiği için
yarattığı ve yanacağını bildiği halde; bu varlığa irade kavramını yükleyip suçu kendi üzerinden yarattığı zayıf varlığa atmaya çalıştığı için
yaratılan şeydeki kusur ve suç, yaratan şeyden kaynak alacağı için
çıplak yarattığı insanı, nasıl giyindiği kriterine göre yargıladığı için
o'na inanmak, diğer tüm iyiliklerden daha sevap; o'na inanmamak, diğer tüm kötülerden daha günah olduğu için
üç nokta
ve ben, beni yaratan varlığın kusurunu say say bitiremeyeceğim için
varlığına inanmadığımdır.
şöyle ki;
bahsedilenin aksine evrende hiçbir mükemmeliyet olmadığı için
aslında adalet sözcüğünün "a"sı, ne bu evrende ve bu boyutta ne de bahsedilen öbür dünyada geçmediği için
her şeye gücü yetebilmesine karşın, afrika'da doğmamış çocukların ölmesine engel ol(a)madığı için
çok merhametli addedilmesine rağmen, çok sayıda iyilik yapan fakat o'ndan bihaber insanı yakacağı için
islam'ı koruduğu halde; cehennemde yakacağı insanların o'na inananları bu dünya üzerinde yakmasına hiç bir şekilde tepki vermediği için
her şeye gücü yeten, kudretli... olmasına karşın bilinmeye ihtiyaç duyup ya da bilinmeyi isteyip, kendi yarattığı varlığa acı çektirdiği için
yarattığı ve yanacağını bildiği halde; bu varlığa irade kavramını yükleyip suçu kendi üzerinden yarattığı zayıf varlığa atmaya çalıştığı için
yaratılan şeydeki kusur ve suç, yaratan şeyden kaynak alacağı için
çıplak yarattığı insanı, nasıl giyindiği kriterine göre yargıladığı için
o'na inanmak, diğer tüm iyiliklerden daha sevap; o'na inanmamak, diğer tüm kötülerden daha günah olduğu için
üç nokta
ve ben, beni yaratan varlığın kusurunu say say bitiremeyeceğim için
varlığına inanmadığımdır.
şüphesiz herseyi gören ve bilendir. dogmamis dogrulmamistir. zamandan ve mekandan münezzehtir. ismi zikredildiginde saygiyla zikredilmesi gerekir.
Semavi dinlerdeki tek tanrı'nın islam versiyonu. Inanmayanların cehennemde yakılacağını düşünen müslümanların sayısı da yadsınamaz. Umarım gerçekten vardır ve uğruna öldürülen onca gayri-müslüm'ün ya da yüzü göründü diye kırbaçlanan kadınların gördüğü zulme adaleti ile öteki dünyada karşılık verir. Eğer yoksa, malesef yapılanlar yapanların yanına kalacaktır.
varlığı veya yokluğu belli olmayandır.
adını anmaktan ve varlığına sığınmaktan huzur duyduğum rabbim.
fani hayatın fena hallerinin ruhumu eza ile boğarken sığındığım kudret sahibi.
ruhumun en ince arzu ve isteklerini bilen, duyan dinleyen ve hikmetli şekilde cevap veren rabbim.
herkesin mensup olduğu efendisinin şerefiyle iftihar etmesine mukabil, bana lütfuyla bir kere kulum dese, kapısına kabul etse en büyük şerefi bahşedecek rabbim.
allah beni kendisine kul, habibine ümmet eylesin.
fani hayatın fena hallerinin ruhumu eza ile boğarken sığındığım kudret sahibi.
ruhumun en ince arzu ve isteklerini bilen, duyan dinleyen ve hikmetli şekilde cevap veren rabbim.
herkesin mensup olduğu efendisinin şerefiyle iftihar etmesine mukabil, bana lütfuyla bir kere kulum dese, kapısına kabul etse en büyük şerefi bahşedecek rabbim.
allah beni kendisine kul, habibine ümmet eylesin.
beni hayata bağlayan tek ve yegane güç. ben seni seçtim - seni sevdim kapından kovma lütfen. kalplerimizi mühürleme.
insanın hatalarından biri .
müslüman bir insan için, tanrı demenin yanlış olduğu yaratıcı.
En güzel isimler Allah'ındır. Allah'a bu isimlerle dua ediniz" (Araf Sûresi, 180) sen neden tanrı da ısrar ediyorsun.
En güzel isimler Allah'ındır. Allah'a bu isimlerle dua ediniz" (Araf Sûresi, 180) sen neden tanrı da ısrar ediyorsun.
inan biri için, iyi olduğuna inanmak zorunlu hale gelen yaratıcı.
paradokstur ayni zamanda, diyerek artistlik yapmak istedim ama bir varlığın farklı ve üstün bir formda da var olabileceği fikri aklıma geldi.
var olan ancak yarattığı insanlara din adında bir kısıtlama getirmediğine inanılması gerekendir.
kendisine inanmanın, iman etmenin risk işi olduğunu bilmeyenler tarafından varlığı/yokluğu kanıtlanmaya çalışılandır. kimine göre baş tacı, ezeli ve ebedi olandır, kimine göre ise mit. sen inanmazsın, ben inanırım. bu tamamen tercih meselesidir. inanıp inanmamak da risk işidir. allah vardır ya da yoktur diye kanıt sunmaya çalışmak, kısır döngünün içinde cevaplanamaz soruların içinde kaybolmaktır.
dipsiz bir kuyudur o, kendisi de, onu aramak da.
dipsiz bir kuyudur o, kendisi de, onu aramak da.
alla alla.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar