bugün

/147
El KAYYUM ( c.c ), Yarattıklarının işini çeviren her işleneni bilen evveli olmayan kainatı yöneten en yüce varlık.
"Zülcelali ve'l-ikram". Hem azamet sahibi, hem fazlu kerem sahibi.
kuranda yazana göre "o gün geldiğinde herkese suretimi göstereceğim. " ; bu ayetten yola çıkarak er yada geç tanışacağımız olandır.

Not: Ateist görüşlüyüm.

Not2: Yergiden uzak bir yazı olarak klavyeye geçirilmiştir.
Yüce yaratıcımız.
(bkz: sıfırın altında)
zatıyla birebir konuşacağını zanneden insanların olduğu yaratıcı.
bir de ortalıkta adını kullanarak kitleleri etkilemeleri yok mu tam komedi.

(bkz: rte)
"er-Rahim":Bağışlayıcı,sevdiklerine ve müminlere merhamet eden.(ahirette) "el-Halim":Yumuşak davranan,hilmi çok olan.
yücedir.
çatır çatır yandığını görmek için değil. sen böyle yaptın o yüzden yanıyorsun demek için yaratmıştır.
alemlerin rabbi büyük yaratıcıdır. şu dünyadaki hücreden tut atoma insan kalbinin gözünün çalışmasına bakıp ta onun varlığını hissetmemek sadece hissetmemeye çalışmaktır aklını kullanmamaktır. allahın insanı neden neden sonuç ilişkisi içinde yarattığını görmezden gelmektir.
dünyanın en aciz varlıklarından bebeği, dünyanın en taze ve yararlı besiniyle besleyen sensin. aciz bir elma kurdunu, elmanın en tatlı yerinde besleyen sensin.
varlığını sadece çaresizlik anlarımda hatırlayabildiğim, her çaresizliğimde elini uzatan mutlak güç.
merhameti; bir annenin çocuğuna olan merhametiyle bile kıyaslanamıyacak kadar büyük, alemlerin yegane sahibi.

yüce yaradan.
Hem büyüklük sâhibi, hem fazl-ı kerem... ZÜ'L-CELÂLi ve'l-iKRÂM.
kozmik enerjiye verilmiş onlarca isimden sadece biri.
dünyanın admini.
allah allah allah allah bu nasil sevmek diririri.
bir ibrahim tatlises parcasinda gecen kelime.
ya da ne bileyim bir cesit alayci ifade olarak: allah allah.
hala afrika'da çocuklar ölüyor, nasıl olur da allah buna seyirci kalır diyenleri gördükçe iyice sinirlendiğim insan ürünü kudretli varlık. bu şekilde allah'ın varlığının olmadığını sanıp dinden çıkanlar gerçekten de gerizekalı. ölüm dediğin çok mu önemli sanki? yaratıcı varlık bunun mu peşine düşecek? o çocuklar ölmese ne ölse ne. klasik boş bir sav işe. bu arada ben de dinsizim ama bu saçma sapan tezlerle müslümanlıktan çıkmadım.
(bkz: sen yetkili bi abiye benziyon)
iyi ki var demek çok saçma olacak ama ' iyi ki var'. insanoğlunun nankörlüğüne, adaletsizliğine karşı sığınılacak tek liman. günden güne daha bir bilinçle sevilen, hissedilen dost.
hakkında ileri geri konuşursak 2 yıl hapis yiyebileceğimizdir. Hatta "Lem yelid Löp yutar" demek artık türkiye'de linç sebebidir.
dualara cevap veren.
kendisinden bugune dek bisey istemedim ama simdi istiyorum allahim su tayyipi biran once al yanina, bu millete bu kadar ceza yeter.
olmayandır. bence tabiki.
insanoğlunun en büyük icadı.
© copyright 2005 - 2026