bugün
- meyveli soda içen erkek7
- 35 yaşına gelip evlenmemiş erkeğin asıl amacı7
- bulgur pilavının kötü bir yemek olması5
- hiç fuhuş yaptınız mı5
- örgüt mensubu5
- kadınların bir erkekte aradığı kriterler16
- hayatından 1 yılı kaça satarsın9
- anket türkiye de eyalet sistemine geçilsin mi17
- fransızca3
- messi vs maradona7
- yoldaş benjamin franklin4
- chp de 7 il başkanının görevden alınması3
- karınızı baştan çıkarır mısınız2
- kiraz cicegi kolonyasi45
- ça va mal2
- üstteki yazar hakkındaki varsayımlarınız20
- mezun olunan okula yıllar sonra tekrar gitmek10
- her seçim ortaya çıkan uçaklar tanklar2
- ateist4
- sen gidince gül yüreklim gece soğuk gün karanlık2
- sözlükte sizi kim tanıyor16
- je m appelle2
- macaristan başbakanın macar tvsine ayarı3
- yazarların hayatlarının 1 yılını satacakları fiyat11
- izlenilen ilk yabancı dizi13
- erken boşalmak2
- sözlükçülerin en iyi 5 roman listesi15
- eyalet sistemi için evet diyen türk2
- 2026 dünya kupası30
- vaka i vakvakiye2
- ahmet telli3
- gs renklerini birleştirince altın mı çıkar5
- kant'ın ahlak yasası ve günlük hayat6
- allah4
- allah olsanız yazacağınız kitabın ismi ne olurdu10
- inanmıyorsanız bari saygı duyun6
- upuzun saçlarını kısacık kestiren kız5
- misojini3
- deniz göktaş21
- çekici kadının tüm çekiciliğini götüren şeyler7
- kaan için kritik eşiğin aşılması2
- 9 temmuz 2026 fransa fas maçı24
- sersem herif14
- mehmet okuyan12
- kim kimin fakesi10
- instagram2
- forlove192
- göksel ve teoman evlenseydi ne olurdu3
- fusya semsiyeli yabanci19
- arjantin7
kainatın yaratıcısı..
inananların ve inanmayanlar olarak dünya daki insanları iki ye bölen.. ve genelde siyaset için kötüye kullanılır.
dip not: ateist değilim ama gerçek bu maalesef.
inananların ve inanmayanlar olarak dünya daki insanları iki ye bölen.. ve genelde siyaset için kötüye kullanılır.
dip not: ateist değilim ama gerçek bu maalesef.
Kendi yazdığı kaderi kendi yonlendirir iken sonunda bizi bunun ile yargılayacak muslumanlarin inandığı dünyayı yaratan şeydir.
Not: şey kelimesini felsefi düşününüz.
Not: şey kelimesini felsefi düşününüz.
yaşadığı dünya üzerinde ondan daha zeki ve donanımlı bir canlı türü olmamasına, bir üst modelini de henüz görmemiş olmasına rağmen kendisini hala aciz görebilen beyinlerin buna nasıl emin olabildiklerini merak ettirmiştir. hem bir şeyi sevmek için önce onu tanımak gerekmez mi? heeee sen şimdi aslolan görmeden sevmek diyeceksin, sen kapat ben sonra ararım.
müslüman kimseler allah'ın doğmamış ve doğurulmamış olduğuna inanır ve bu konuda kendilerine ne zaman bir soru gelse hep, bu inanç meselesi ya da bizim aklımız bunu almaz gibi sığ cevaplarla geçiştirirler. en azından benim tanıdığım ve bu muhabbetlere girdiğim müslümanların çoğu bunu yaptı.
peki, bunu bu kadar rahat bir şekilde kabul edebilen biri aynı düşünceyi evren fikri için niçin kabul etmez? kaldı ki allah gibi sonsuz kudrette, her şeye gücü yetebilen bir şeyin yanında evren gibi bir şey çölde kum tanesi kalır.
benim asıl merak ettiğimse, buna bile bir cevabı olamayan, hatta cevabı geçelim fikri dahi olmayan bir kimsenin nasıl müslüman olabildiği...
peki, bunu bu kadar rahat bir şekilde kabul edebilen biri aynı düşünceyi evren fikri için niçin kabul etmez? kaldı ki allah gibi sonsuz kudrette, her şeye gücü yetebilen bir şeyin yanında evren gibi bir şey çölde kum tanesi kalır.
benim asıl merak ettiğimse, buna bile bir cevabı olamayan, hatta cevabı geçelim fikri dahi olmayan bir kimsenin nasıl müslüman olabildiği...
Bircok arastirmaya gore olmayandir yoktur yani yok.
onu körler göremez, özürlüler hissedemez.sonra da hissedenlere ve görenlere saldırırlar. tek varlık o'dur, biz de yokuz.
Birdir ve tektir.
Hz. Muhammed onun kulu ve elçisidir. O sadece Müslümanlar'ın Allah'ı değil, tüm ilahi dinlerin Allah'ı dır.
Alemleri yaratan Rabb'ime şükürler olsun ki, onun gösterdiği yoldan yüzde yüz gidemesekte, ona kullukta hatalar işlemiş olsakda,
Bazı gafiller gibi ona şirk koşmadık, yok saymadık, kulluğumuzu kabul ettik..
Beyni olan her insan varlığını kabul etmelidir. Zira etmeyenlerin beyni olup olmadığı kontrol edilmelidir..
Hz. Muhammed onun kulu ve elçisidir. O sadece Müslümanlar'ın Allah'ı değil, tüm ilahi dinlerin Allah'ı dır.
Alemleri yaratan Rabb'ime şükürler olsun ki, onun gösterdiği yoldan yüzde yüz gidemesekte, ona kullukta hatalar işlemiş olsakda,
Bazı gafiller gibi ona şirk koşmadık, yok saymadık, kulluğumuzu kabul ettik..
Beyni olan her insan varlığını kabul etmelidir. Zira etmeyenlerin beyni olup olmadığı kontrol edilmelidir..
ne yazık ki insanların rant için kullandığı yüce yaratan.
az önce konuştuğum zat. hava alanında ki son beyanatlardan biraz dertliydim açıldım kendisine iyi bir dinleyici. ayıp ediyon kanka bir daha ki gezide bitireceğim işi dedi.
oda sıkılmış bu faşist söylemlerden. sen dert etme keyfine bak. bu uçak bir daha kine hava alanına değil ege denize çakılır dedi.
spoiler verme heycanımız kaçmasın dedim konuyu kapattım.
amin ecmain.
seovi editi: yandaki fener tutan badem bıyıklılar eksilemiş. tamam lan siz binmeyin uçağa.
oda sıkılmış bu faşist söylemlerden. sen dert etme keyfine bak. bu uçak bir daha kine hava alanına değil ege denize çakılır dedi.
spoiler verme heycanımız kaçmasın dedim konuyu kapattım.
amin ecmain.
seovi editi: yandaki fener tutan badem bıyıklılar eksilemiş. tamam lan siz binmeyin uçağa.
ne zamandır arayıp sormuyor, merak ediyorum.
doğunun da batının da rabbi.
sözlükte kendisi hakkında en ufak bir eleştiride bulunsanız bile eksi yağmuruna tutulacağınız muhterem.
el-ilah' ın birleşiminden gelir. tanrıdır.
bir rivayete göre bütün kainatı yoktan var ettiği söylenen zat.
aynaya bakışımda, nat geo wild'ı izlediğimde, yazılı veya sözlü olarak sınava girdiğimde, sınavımın sonunda alacağım not açıklanacağında, yuvasına yemek taşıyan karıncaların intizamını farkedişimde, camiden yükselen ezan sesinde, bir kuş yavrusunun yumurta içindeki gelişimini hızlı çekimde youtube'da izlediğimde, kur'an-ı kerim'in türkçesini okuduğumda, uydu fotoğraflarından dünyaya bakışımda, dünyanın işleyişindeki rutini gördüğümde ve her cenazede varlığına olan inancımı kuvvetlendiren "mutlak güçtür".
en büyük değildir, "tek" büyüktür.
en büyük değildir, "tek" büyüktür.
tanrı tan yeri sözcüklerinin zamanla kısalıp bu hale gelmesidir. ileri zekalı türkler Allah demiyormuş demek ki. öğrenmiş olduk.
islamın tanrısı nedir ? Allah,tanrı,kami, vb biz allah deriz bazılari kami ne denildiğine değil neye inandığa bakılması gerekir.
ihlas suresi
--spoiler--
Allah diyelim daim, Mevla'm görelim neyler.
Yolda duralım kaim, Allah görelim neyler.
Sen sanmadığın yerde şayet açıla perde,
Derman irüşe derde, Allah görelim neyler. yunus emre
--spoiler--
--spoiler--
Allah diyelim daim, Mevla'm görelim neyler.
Yolda duralım kaim, Allah görelim neyler.
Sen sanmadığın yerde şayet açıla perde,
Derman irüşe derde, Allah görelim neyler. yunus emre
--spoiler--
somut ıspatı olmayan en büyük aldatmaca.
her zamanki allah işte.
kimisi için ya varsa? diyip inanılan. kimisi için çaresiz olunca baş vurulan. kimisi için aşk, kimisi için yok, kimisi için yaratan, kimisi için adam öldürme sebebi, kimisi için para dağıtma ve kimisinin umrunda değil.
bildiğiniz gibi hep aynı.
kimisi için ya varsa? diyip inanılan. kimisi için çaresiz olunca baş vurulan. kimisi için aşk, kimisi için yok, kimisi için yaratan, kimisi için adam öldürme sebebi, kimisi için para dağıtma ve kimisinin umrunda değil.
bildiğiniz gibi hep aynı.
arap mitolojisisin en önemli unsuru.
allah işte. müminlerin yegane tanrısı.
el malikül mülk. sorgulanamayacak yaratıcı, tüm mülkün sahibi.
yaratıcı.
ona inanmak için sadece ilahi adalet kavramı bile yeter.insan her şeyinden sorumludur ve ödülünü de alacaktır,cezasını da çekecektir.
ateistler buna diyor ki; efendim siz dünya üzerindeki bu haksızlıklarla mücadele etmek yerine, daha kolay olan yolu seçip işi allah a, yani öbür dünyaya bırakıyorsunuz. bu sizin güçsüz ve korkak olduğunuzu gösterir. mücadeleci değilsiniz.mücadelenizi bu dünyada yapın.
bizde diyoruz ki; allah a inanmak mücadele etmeye engel değil. hatta bu inanç mücadele ederken insana güç ve güven veriyor.ve mücadele esnasında gözden kaçan şeylerin bile; gün gelip hesabının sorulacağını biliyoruz.
insan ne kadar adil olursa olsun,birisinin hakkı gözden kaçıyor, birisi öldürülüyor, birisinin ekmeği elinden alınıyor. bu adaletsizliklere karşı biz dinsel propaganda yapıyoruz diyelim. siz ne yapıyorsunuz. sizi mücadele meydanında neden göremiyoruz. belki kalabalık olmadığınızdan, belki insana o kadar değer vermediğinizden, belki de varoluşsal yaşadığınızdan.bu varoluşsal yaşamda insanın 21. yüzyıl kabusu.
ona inanmak için sadece ilahi adalet kavramı bile yeter.insan her şeyinden sorumludur ve ödülünü de alacaktır,cezasını da çekecektir.
ateistler buna diyor ki; efendim siz dünya üzerindeki bu haksızlıklarla mücadele etmek yerine, daha kolay olan yolu seçip işi allah a, yani öbür dünyaya bırakıyorsunuz. bu sizin güçsüz ve korkak olduğunuzu gösterir. mücadeleci değilsiniz.mücadelenizi bu dünyada yapın.
bizde diyoruz ki; allah a inanmak mücadele etmeye engel değil. hatta bu inanç mücadele ederken insana güç ve güven veriyor.ve mücadele esnasında gözden kaçan şeylerin bile; gün gelip hesabının sorulacağını biliyoruz.
insan ne kadar adil olursa olsun,birisinin hakkı gözden kaçıyor, birisi öldürülüyor, birisinin ekmeği elinden alınıyor. bu adaletsizliklere karşı biz dinsel propaganda yapıyoruz diyelim. siz ne yapıyorsunuz. sizi mücadele meydanında neden göremiyoruz. belki kalabalık olmadığınızdan, belki insana o kadar değer vermediğinizden, belki de varoluşsal yaşadığınızdan.bu varoluşsal yaşamda insanın 21. yüzyıl kabusu.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar