bugün
- kadınların bir erkekte aradığı kriterler14
- mezun olunan okula yıllar sonra tekrar gitmek10
- üstteki yazar hakkındaki varsayımlarınız20
- messi vs maradona5
- sözlükte sizi kim tanıyor16
- yazarların hayatlarının 1 yılını satacakları fiyat11
- sözlükçülerin en iyi 5 roman listesi15
- 2026 dünya kupası30
- gs renklerini birleştirince altın mı çıkar5
- kant'ın ahlak yasası ve günlük hayat6
- kiraz cicegi kolonyasi44
- sersem herif14
- upuzun saçlarını kısacık kestiren kız5
- izlenilen ilk yabancı dizi12
- inanmıyorsanız bari saygı duyun6
- sevgiliyle film izlemek için sinema kapatan erkek4
- çekici kadının tüm çekiciliğini götüren şeyler7
- göksel ve teoman evlenseydi ne olurdu3
- allah olsanız yazacağınız kitabın ismi ne olurdu10
- ateist3
- yaprak yiyen kadın4
- misojini2
- avrupa birliği4
- 9 temmuz 2026 fransa fas maçı24
- aynı anda üç kızla gezmek5
- çirkin kadını güzel gösteren şeyler4
- meyveli soda içen erkek2
- mehmet okuyan12
- kim kimin fakesi10
- gavurun kızı6
- örümcek adamın siyah simbiyot kostümünü giymek2
- magnum4
- alttaki yazarın gerçek adını tahmin etme4
- sözlük erkeklerinin kurabiyeleri9
- zall'a yazdığım mesaj7
- fas13
- askeri ücretle erdoğanı savunan tip11
- fransa10
- deniz göktaş'ın proje olması2
- lise arkadaşları4
- aşkom diyen erkek4
- 10 temmuz 2026 ispanya belçika maçı10
- yapay zeka ile sohbet ederken duyulan garip his4
- berat albayrak döneminde atılan enerji tohumları2
- en son ne zaman çaylak oldunuz3
- bir messi değil2
- abd iran ateşkesinin kalıcı olamaması10
- en saçma deyim ve atasözleri2
- sözlükte ciddi konuların konuşulmaması6
- kadınların koşamaması6
kainatın mimarı. yüce yaratıcı. esirgeyen ve bağışlayan.
islamiyette tanrıya verilen addır. allah kelimesinin "el ilah" sözcüklerinin zamanla kaynaşması sonucu ortaya çıktığı rivayet edilir. ibranice, keldanice, aramice ve süryanicede de benzer şekilde telaffuz edilir. tekliğine ve birliğine tevhit inancı denir. 99 ismi vardır. sadece o'na mahsus olan zati sıfatları kıdem, beka, vahdaniyet, muhalefetun lil havadis, kıyam bi nefsihi ve vücud; diğer canlılarda kısıtlı da olsa bulunan özellikleri belirten subuti sıfatları da hayat, ilim, irade, kudret, tekvin, semi, basar ve kelamdır. kur'an-ı kerim ayetlerine göre allah'ın varlığına dair deliller şu şekilde sıralanır: hudus delili, nizam delili, imkan delili, ilm-i evvel delili, kabul-u amme delili, ibda delili, ihtira delili, burhan-i ınni, burhan-ı limmi, burhan-i temanu ve burhan-i telazum.
islamiyette tanrıya verilen addır. allah kelimesinin "el ilah" sözcüklerinin zamanla kaynaşması sonucu ortaya çıktığı rivayet edilir. ibranice, keldanice, aramice ve süryanicede de benzer şekilde telaffuz edilir. tekliğine ve birliğine tevhit inancı denir. 99 ismi vardır. sadece o'na mahsus olan zati sıfatları kıdem, beka, vahdaniyet, muhalefetun lil havadis, kıyam bi nefsihi ve vücud; diğer canlılarda kısıtlı da olsa bulunan özellikleri belirten subuti sıfatları da hayat, ilim, irade, kudret, tekvin, semi, basar ve kelamdır. kur'an-ı kerim ayetlerine göre allah'ın varlığına dair deliller şu şekilde sıralanır: hudus delili, nizam delili, imkan delili, ilm-i evvel delili, kabul-u amme delili, ibda delili, ihtira delili, burhan-i ınni, burhan-ı limmi, burhan-i temanu ve burhan-i telazum.
(bkz: celle celalühü) Onun şanı ne yüce.
Bir arap tanrısıdır. bana göre bir zeus , poseidon dan farkı yoktur.
duaların kabul etmesi için ümit bağlanılan yaratıcı.
Bizi degerli kilip insann olarak yaratan, hz Muhammed in ummeti olarak dogmamizi isteyen yuce Rabb.
tüm noksan sıfatlardan münezzeh, her şeyin sahibi. esirge bizi ya rabbi ! esirge, bağışla, koru bizi.
Elhamdülillah Yarabbi. Verdiğin bütün nimetler için şükürler olsun sana. Günahlarımızı affet allahım...
küçüklük zamanlarında genelde insanın kafasında canlandırmaya çalıştığı ilah. yaratıcımız, evren,kudret sahibi, yücelerin yücesi mükemmel varlıktır.
hiç ellerimizi bırakma her şeyin sahibi. göğsümüzü ferahlat. bize yol göster.
her şeyin içinde olduğu kadar hiçbir şeyin içinde de olandır...
allah her seyi yoktan var eden butun evrenin yaraticisi.
ALLAH VAR GAM YOK.
çalışma stilini değiştirmesi gerekendir.
varsa elinde bi yedi bin ateşlesin istediğim.
eğer varsa ve bana söz hakkı tanırsa aramızda şöyle bir diyalog yaşanacaktır.
-inanmadın ve cehennemde sonsuza kadar yanacaksın
-demek ki varmışsın, kötü oldu gerçekten.
-neden inanmadın, o kadar kitap gönderdim.
-pek çok din vardı. her biri kendi dininin en doğru din olduğunu söylüyordu. üstelik ben doğduğumda en son gönderdiğin kitabın üzerinden 1400 yıl geçmişti, güvenilir olduğuna dair veriler zayıftı. kuran'ın elime ulaşan hali de peygamber öldükten 200 yıl sonra derlenmişti. arapçada anlam bakımından önemli olan semboller ise çok daha sonra eklenmişti. öte yandan senin varlığının savunucuları bilimsel gerçekleri ya iki adım geriden takip ediyorlardı ya da yalanlamaya çalışıyorlardı. bana verdiğin sorgulama yeteneği bu veriler ışığında yolladığın tebligata güvenmem için yeterli done olmadığını söylüyordu. bunların dışında yaşadığım dönemde sistemli bilimsel organizasyonlar evrenin varoluşunu açıklamak için henüz yeterince çalışma yapamamıştı, zamana ihtiyacımız vardı, uğraşıyorduk ki ben öldüm.
buna rağmen yakılmam sonsuz bir adaletin gereği ise elimden bir şey gelmez, aşk ve sanat için teşekkür ediyorum.
-inanmadın ve cehennemde sonsuza kadar yanacaksın
-demek ki varmışsın, kötü oldu gerçekten.
-neden inanmadın, o kadar kitap gönderdim.
-pek çok din vardı. her biri kendi dininin en doğru din olduğunu söylüyordu. üstelik ben doğduğumda en son gönderdiğin kitabın üzerinden 1400 yıl geçmişti, güvenilir olduğuna dair veriler zayıftı. kuran'ın elime ulaşan hali de peygamber öldükten 200 yıl sonra derlenmişti. arapçada anlam bakımından önemli olan semboller ise çok daha sonra eklenmişti. öte yandan senin varlığının savunucuları bilimsel gerçekleri ya iki adım geriden takip ediyorlardı ya da yalanlamaya çalışıyorlardı. bana verdiğin sorgulama yeteneği bu veriler ışığında yolladığın tebligata güvenmem için yeterli done olmadığını söylüyordu. bunların dışında yaşadığım dönemde sistemli bilimsel organizasyonlar evrenin varoluşunu açıklamak için henüz yeterince çalışma yapamamıştı, zamana ihtiyacımız vardı, uğraşıyorduk ki ben öldüm.
buna rağmen yakılmam sonsuz bir adaletin gereği ise elimden bir şey gelmez, aşk ve sanat için teşekkür ediyorum.
dünyanın admini demişmiydim daha önce?
kalpler ancak o'nu anmakla huzur bulur, gerisi boş.
ahiret hayatımız karşılığında, dünya hayatımızı satın almak isteyen yüce ilahımız (ayet-i kerime).
ahiret hayatımız karşılığında, dünya hayatımızı satın almak isteyen yüce ilahımız (ayet-i kerime).
tek gerçektir.
alimdir. ilmi ebedi ve ezeli olandır.
Aşk... başka ifadeleri olsa da benim için aşktır.
bize gelen artı ve eksileri omuzlarımızda hesaplatandır.
islamın tanrısı.
kainatın yaratıcısı..
inananların ve inanmayanlar olarak dünya daki insanları iki ye bölen.. ve genelde siyaset için kötüye kullanılır.
dip not: ateist değilim ama gerçek bu maalesef.
inananların ve inanmayanlar olarak dünya daki insanları iki ye bölen.. ve genelde siyaset için kötüye kullanılır.
dip not: ateist değilim ama gerçek bu maalesef.
Kendi yazdığı kaderi kendi yonlendirir iken sonunda bizi bunun ile yargılayacak muslumanlarin inandığı dünyayı yaratan şeydir.
Not: şey kelimesini felsefi düşününüz.
Not: şey kelimesini felsefi düşününüz.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar