bugün

emoların ve tikkylerin resmi dinidir. *
allah ın yaratmış olduğu akıllarının allah ı algılayamadığını iddia eden aklını kullanmaktan yoksunların saçmalamasıdır.
allah kendisini algılayamayacağımız bir akıl değil aksine kendisini sadece düşünerek bile algılayabileceğimiz bir akılla,bir donanımla yaratmıştır bizleri.yani inanmak istemyince saçmalamaya gerek olmadan bunu izah etmek daha mantıklıdır.
bazi kimselerin sindiremediği ve kendi cahillikleriyle karalamaya çalıştıkları bir felsefedir.

(bkz: müslüman ülkelerin geri kalması)
dine inanmazlar. tanrının var olması ya da olmaması umurlarında değildir. çünkü tanrının yokluğu ve varlığı ispatlanamaz. bilim adamları genelde ateist değil agnostiktir. ateistlik de tanrının kesinlikle olmadığına inanan koyu bir inançtır. bilimsel değildir.
dinlere inanmazlar ..tanrı var mıdır yok mudur bunun ispatlanamadığını düşünürler ,,(bkz: dinler kısmına katılıyorum ,insanlığın başına ne geldiyse dinlerden geldi)
pascal; ''dünyada iki tür insan vardır bunlar inanan ve inanmayanlardır. eğer bir yaratıcı varsa inanmayanların sonu daha kötü olacaktır'' der. yani arada kalmak daha kötü lan.
kendi dusuncemin olduguna inanırdım. taaki ben bu yollardan gecerken donenlerin oldugunu gorene kadar. ancak dusuncemin zaten var olan bir felsefe olması sanılanın aksine bende cok daha fazla bir tatmin yarattı..

nihayetinde bana mantıklı gelen sey bir sürü insana haberim yok iken mantıklı gelmisti...

vicdanı olan ve vicdanı rahat olan insanların özellikle nesnel bakıs icinde buldukları en mantıklı yol sayılır.
tanrının varlığının ya da yokluğunun ispatlanamayacağı görüşünü savunan kişi.
dinler konusunda en objektif ve en karmaşık inanışlardan biridir. iki uca da çekilebilir. şöyle ki:

-tanrı'nın var olup olmadığını akıl ile algılayamam çünkü eğer tanrı varsa, bana aklımı sınırlı bir ölçüde vermiştir. ben aklımın sınırları kadar yani tanrı'nın dünyayı algılamamı istediği kadarını çözümler ve bilebilirim. bana düşen sadece inanmaktır. sınırlı aklım beni yanıltabilir. akıl ile tanrının varlığını sorgulayamam bu yüzden bir tanrının varlığına ancak inanabilirim ve ona teslim olabilirim.

diyen de vardır

-insan tanrı'nın varlığını gördüğü yaşadığı ve bildiği şeylerle algılayabilir. insan dünya üzerinde ne görüyorsa tanrı'sını da ona benzetir. insan, tanrı'nın neden meleklere, tahtlara, cennet ve cehenneme ihtiyacı olduğunu sorgulamaz çünkü dünyada yaşadığı düzen gereği başka bir şey bilemez. bu bir papağanın duyduğu sesleri taklit etmesine benzer. dolayısı ile insan tanrıyı kendi beyniyle şekillendireblir. insanın sınırlı aklı da bir tanrıyı şekillendirmeye yetmeyeceğinden bir tanrının var olup olmadığı bilinemez.

diyen de.
türkiye'de her islam dışı inanç ve inançsızlık gibi ikinci sınıf olarak görülen.
Ateizm var olduğu sürece var olacak felsefi görüşe mensup kişidir. teistlerin inandığı şekilde tanrının var olmadığı ispatlansa bile deistlerin inandığı şekilde bir tanrının olmadığı ispatlanamayacağından çökmesinin tek yolu bir tanrının varlığını ispat etmektir.

BEnce agnostizm, Ateizmden daha bilimsel ve gerçekçi bir görüştür. ateizmdeki gibi tanrının olmadığına inanmak yerine Bilimdeki gibi "sadece ispatlanana inanırım" düşüncesi vardır.

çeşitli şekilleri vardır. Diğer inanç sistemlerine ya da felsefi görüşlere yakın olabilirler. örneğin Tanrının olmadığını kendine ispatlayamayan bir ateist, agnostik ateizme geçerek "Tanrı muhtemelen yoktur ama olabilir de" düşüncesine sahip olabilir.

Sorgulayan bir agnostik ya tanrının varlığını araştırıp tekrar tekrar ispatlanamayacağı sonucuna varır ya da kendine tanrının ispatlanamayacağını ispatlamaya çalışır. *

Sorgulayan bir agnostik gibi düşünen bir kişi "iguanaları uzaylılar, dünyaya casusluk yapsınlar diye yerleştirmişler." şeklindeki bir komplo teorisini önce araştırır. Eğer doğruluğunu ya da yanışlığını ispatlayamazsa "olabilir ama muhtemelen doğru değil" şeklinde düşünür.

agnostik ateizmi merak edenler alttaki linke bakabilir.
http://en.wikipedia.org/wiki/Agnostic_atheism
insanın şaşkınlığı,
sorgulama bile yapamadığı-düşünemediği anda kolaya kaçması.

Yaşam nedir?, sorusuna bile cevap bulamazken, yaşamı tarif ederken, bazı hayat formlarını dışlamak zorunda kalırken, hatta yaşam alanını tarif ederken; hiçbir yaşam formu bulunamaz denilen yerlerde yaşama rastlayıp afallarken,

komple bir varoluşun kaynağını anlama, komiklik galiba,
yada aklımızdan ziyade, egolarımızın bize yaptığı espri olmalı.

amiyane tabir ile; ''burnumuzun dibindeki direği değilde, karşımızdaki insanın gözündeki çöpü aramamız.'' gibi.
ateizme geçiş aşamalarından bir tanesi diyebiliriz.
tanrının varlığı ve maddenin ezeli olup olmaması konusunda 3 temel görüş vardır agnostik görüş (bilinemezci), bu 3 görüşe girmeyen, fakat önemli bir yer işgal eden daha önceki kabul edilen görüşlerin doğruluğunun bilinmeyeceği iddiasındadır.
(bkz: david hume) - din üstüne
(bkz: negatif ateizm)
bildiği tek şeyin hiçbir şey bilmediği olduğunu bilmektir.
hani maçlardan önce sorarlar ya kim kazanır diye, iyi olan kazansın derler.he o lafı diyenlere benziyorlar.
ateistin korkağı.
aslında yüzeysel bakıldığında, siyasi dünyada liberallerin aldığı konumdadır, orta yolcu gibi görülürler, lakin bu konu biraz farklıdır.. ne ergenus gibi davranıp tanrının olmadığını ispatlamaya kalkarlar ne de bağnaz tutucular gibi dini savunurlar, gerek yoktur çünkü. körü körüne bir şeye inanmak onlara ne kadar saçmalık geliyorsa, aksini ispatlamak da aynı derece saçmalıktır. önlerine geldiğinde inancaklardır efendim.. akıl yormayan veya üşengeç bi insan agnostik olmaz, zamanında yorarak bu kanıya varırlar.
ölü bi adamın rahatlığından sonra, inançla ilgili en az sıkıntılı olan bireylerin dahil olduğu bişey. iyi lan bu. bilmiyorum.
bir tanrının, varlığını veya yokluğunu kesin olarak kabul etmektense her iki ihtimalin de olabileceğini savunan kişilere takılan isim.
korkak düşünme özürlü insanların genelde oldugu olaydır. şuan çoğu insan az buçuk agnostikdir dünyada. inanıyorum demez inanmıyorumda diyemez.
"ya varsa?" diyen ateistle "ya yoksa" diyen dindar arası bir vaziyet.
(genellikle) dinleri ve dinlerdeki tanrıları reddeden,ama başka bir (veya birden çok) tanrının olup olamayacağının bilinmeyeceğini söyleyen insanlara verilen ad. ben de bu insanlardan biriyim,ama bazı ortamlarda "agnostik" yerine "ateist" kelimesini tercih ediyorum,kimse mi bilmez agnostizmin ne olduğunu? ateist deyip sıyrılmak daha kolay. (kolaya kaçmak budur,agnostizim değil*). Ama tembel ve üşengeç olmamız hakkında bir şey söyleyemem.