bugün

agnostik

Ateizm var olduğu sürece var olacak felsefi görüşe mensup kişidir. teistlerin inandığı şekilde tanrının var olmadığı ispatlansa bile deistlerin inandığı şekilde bir tanrının olmadığı ispatlanamayacağından çökmesinin tek yolu bir tanrının varlığını ispat etmektir.

BEnce agnostizm, Ateizmden daha bilimsel ve gerçekçi bir görüştür. ateizmdeki gibi tanrının olmadığına inanmak yerine Bilimdeki gibi "sadece ispatlanana inanırım" düşüncesi vardır.

çeşitli şekilleri vardır. Diğer inanç sistemlerine ya da felsefi görüşlere yakın olabilirler. örneğin Tanrının olmadığını kendine ispatlayamayan bir ateist, agnostik ateizme geçerek "Tanrı muhtemelen yoktur ama olabilir de" düşüncesine sahip olabilir.

Sorgulayan bir agnostik ya tanrının varlığını araştırıp tekrar tekrar ispatlanamayacağı sonucuna varır ya da kendine tanrının ispatlanamayacağını ispatlamaya çalışır. *

Sorgulayan bir agnostik gibi düşünen bir kişi "iguanaları uzaylılar, dünyaya casusluk yapsınlar diye yerleştirmişler." şeklindeki bir komplo teorisini önce araştırır. Eğer doğruluğunu ya da yanışlığını ispatlayamazsa "olabilir ama muhtemelen doğru değil" şeklinde düşünür.

agnostik ateizmi merak edenler alttaki linke bakabilir.
http://en.wikipedia.org/wiki/Agnostic_atheism