bugün
- beyazsemsiyeliyabanci47
- türkçe'nin edebi bir dil olmadığı gerçeği5
- sözlükte erkekleri istemiyoruz10
- 7 haziran 2026 aziz yıldırım'ın başkan seçilmesi5
- bugün mükemmel bir gün olacak2
- aziz yıldırım13
- fetöcü olduğunu beklemediğiniz kişiler3
- yorgun mermi26
- 7 haziran 2026 büyük sözlük ifşası32
- togg'a lpg taktırmak3
- monica bellucci ile 1 hafta vs 50 bin dolar5
- gammazlama yapmamak13
- hangi yazarla evlenmek isterdiniz10
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle63
- bebeksi bir hatunla sevgili olmak4
- haysenin1212
- heyt bea3
- gammaz beni çaylak yapmaz ki gammaz beni çsy9
- gina carano13
- aşık olmak9
- satranç haram yasaklansın7
- taylor sands3
- bu köyden olsam ne olacak8
- kızının düğününde oynayan baba5
- diamond bosphorus'un tüm sözlüğe yürümesi6
- güzel ayaklı bir kızla evlenebilirim4
- ölüm4
- 8 haziran 20262
- doktorlara saygının kalmamasının temel nedenleri7
- yapay zeka moderatörü15
- sözlükteki deliler3
- en gey özelliğiniz15
- anın görüntüsü21
- mılli yazılım f-16 ların kabiliyetini artıracak9
- sözlük yazarlarının ölüme bakış açısı20
- sözlüğe messi trasfer olmuş5
- sevişmek istediğiniz kadın yazarlar7
- diamond bosphoruss denen yazar7
- katatespizartmasi15
- çağrı isimli yazar4
- kabalcı3
- sözlükteki vatan hainleri4
- uludağ sözlükteki sıcak ve samimi aile ortamı8
- vurdurmayan sözlük yazarları3
- uysaljakoben31
- yaz geceleri4
- omurgasız tekerlek5
- hatırlanan en eski reklam sloganı5
- buddy dude17
- evlenilecek erkek nasıl anlaşılır3
Şanslı şehir turist gelmez fazla. Evet.
Referandum da evet diyen cumhuriyet karşıtı kent.
sucuk ve kaymağı ile meşhur bir kent. dinar diye bir kazası var, deprem sonrası çok üzülmüştük görüntülerine. kenan doğulu da klip çekmişti o görüntülerle.
sonrasında iş için afyona gittim. yerli halkla konuştuğumda dinarla ilgili çok olumsuz şeyler söylediler. düzgün insan oranının çok az olduğunu, hatta ileri gidip depremin boş yere vurmadığına dair gereksiz esprilere dahi girdiler. tabii ki her bölgede benzer şeyler oluyor ama dinar beni şaşırttı. ayrıca dinar ilçesi uzaktan bakıldığında pek geri kalmış görüntü vermekteydi bir 10 yıl önce.
bir dazkırı diye bir enteresan isimli ilçesi vardı, o da aklıma geldi.
sonrasında iş için afyona gittim. yerli halkla konuştuğumda dinarla ilgili çok olumsuz şeyler söylediler. düzgün insan oranının çok az olduğunu, hatta ileri gidip depremin boş yere vurmadığına dair gereksiz esprilere dahi girdiler. tabii ki her bölgede benzer şeyler oluyor ama dinar beni şaşırttı. ayrıca dinar ilçesi uzaktan bakıldığında pek geri kalmış görüntü vermekteydi bir 10 yıl önce.
bir dazkırı diye bir enteresan isimli ilçesi vardı, o da aklıma geldi.
sucuğu, kaymağı ve lokumu efsanedir.
Afyonluları ben de severim. Emirdağı ve sucuğu iyidir.
Afyon:
''Akreon'' kalesi denilen kuşatılması güç kale, Selçuklu Sultanı Kılıç Arslan tarafından alınmıştır. O tarihten beri karalar giymiş bu kaleye ''Karahisar'' denildi. Selçuklu Sultanı I. Alaaddin Keykubad bu kaleyi yeniden onarım yaptırarak, hazinelerini buraya taşıttı. Kalenin eteğinde bulunan şehri Karahisarı Devle adı verildi. Selçuklu Devletinin ünlü veziri Sahip Ata Fahreddin Ali hazinelerin bekçiliğini yapmak ve şehri Moğol akınlarından korumak üzere buraya yerleşti. Bundan dolayı şehre: ''Karahisar-ı Sahip'' denildi. Daha sonra başına Afyon eklenerek Afyonkarahisar adı verildi.
''Akreon'' kalesi denilen kuşatılması güç kale, Selçuklu Sultanı Kılıç Arslan tarafından alınmıştır. O tarihten beri karalar giymiş bu kaleye ''Karahisar'' denildi. Selçuklu Sultanı I. Alaaddin Keykubad bu kaleyi yeniden onarım yaptırarak, hazinelerini buraya taşıttı. Kalenin eteğinde bulunan şehri Karahisarı Devle adı verildi. Selçuklu Devletinin ünlü veziri Sahip Ata Fahreddin Ali hazinelerin bekçiliğini yapmak ve şehri Moğol akınlarından korumak üzere buraya yerleşti. Bundan dolayı şehre: ''Karahisar-ı Sahip'' denildi. Daha sonra başına Afyon eklenerek Afyonkarahisar adı verildi.
Adını uyuşturucu hammaddesi haşhaş yetiştiriciliğinden almış olan, türkiyenin güneyinde yer almasına karşılık engebesinden ötürü soğuk bir şehir.
Hayatımda yalnızca bir afyonlu tanıma imkanım oldu.
Hayatımda yalnızca bir afyonlu tanıma imkanım oldu.
Şu an tam sikeyim afyonunu modundayım sebebini sormayın.
Hem kötü bir bitkiyi çağrıştırıyor hem de güzel bir şehri.
Türkiye ' de bir il. Plaka kodu 03'tür.
karayollarının kavşak noktasında bulunduğu için bilinen bir şehir.
Kişiyi Özyükümlülüklerini çiğneyecek derecede ölçüsüzleştirip erdemsizleştirir. Bence yani bana göre haramdır. Sizi bilmem.
3-4 saat matiz eder.
su, sucuk, lokum, kaymak, müze, termal, kaplıca...
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar