Istanbul'da yasadigim durum. Her gun nargile iciyorum diye yalan oluyo galiba paralar ama bilemedim.
Günde 15,6 adet nargile içen kişi derdidir.
Nargile 20 tl olsa 20*30=600 tl, atıyorsunuz bari usturuplu sallayın.

edit:Bir aile tabi 7000 tl harcayabilir, fakat "yaa çoq narqile içiyoz, biz ondan para bitiyoo bizdaaa" şeklindeki bir ifade sallamaktan başka bir şey değildir.
tatlımm çok hoşsun
sen bana o parayı ver ben sana dükkan açarım ayıpsın lan.
demekli parayla saadet olmaz, sözünde haklılık payı var.

(bkz: parasız hiç olmaz)
20 liraya nargile satan yerde nargile mi icilir lan ? Bostanci sahilde gercek portakalli nargileye 80 lira vermediniz mi hic aq. Lise mezunu memur gelmis, 20 x30 = 600 sallamayin diyor ahahaha : )
mal mısın afedersin? tamam gelir arttıkça gider de doğru orantılı artıyor, giydiğin, yediğin şeyler ona göre değişiyor, dur lan şunu da alayım falan deyip normalde almayacağın şeyleri almaya başlıyorsun ve kazancınla doğru orantılı giderlerin oluşmaya başlıyor. ama 7000'i de yetiremiyorsan pardon da mal mısın derler adama. demek ki kazandığın kadar harcamasını beceremiyorsun. başkası olsa 5000'i e gül gibi hayat kurar kendine 2000 de köşeye atar her ay.
duruma bak. 7000 lira maaş alana maaşı yetmezmiş çünkü lcw'den falan giyinemezmiş, sıradan yiyecekler yiyemezmiş. niye lan allah mı oluyorsunuz 7 bin alınca ? ne farkınız var lcw'den giyinen adamdan ? düzgün maaş olunca illa aptal gibi gidip bir kıyafete 500-600 lira mı vermek gerekiyor ? sizin kafadaki adamlar elbette zengin olamaz. sonra neden yetmiyor diye ağlarsınız. her şeyiniz dışarıya şov olmuş.
mümkün,

çocuğun özel okul parası (servis+yemek dahil)= 3000TL
ev kirası=2.000TL
aidat, faturalar vs.=1.000TL
arabanın taksidi= 1.500TL

kaldı 500TL.
Nereye sıvıyorsa artık yetiremiyor garibim.
Haydar baş a başvur.
Asgari ücretle Iphone alan bir milletiz biz. 7000 lira maaşla jet indirirler evin bahçesine neyden bahsediyorsunuz.
karı kıza yedirirsen yetmez. akıllı ol o senin sadece malum yerini yesin sen ona para yedirme akıllı olun.
yetmiyor olabilir, hayat standardına göre değişir bütçeler. fakat bunu çokça halkın içinde dillendirmeyiniz efendim, bu ülkede asgari ücretle aile geçindirenler var.
2500 TL büro kirası 1250 TL ev kirası ve kredi ödüyor ise yetmemesi normal fakat maaş olarak belirttiği için her türlü yetmesi gereken miktar.
Dogrudur. Okul parasi yurt parasi kendine ayirdiklari kiyafet benzin. Yetmeyebilir.
Nargileyi "dolu" içsen bitmez aq. Sallamanın da bi sınırı olmalı.
harcamayı bilmeyince 17000 de yetmez. işten artmaz dişten artar sözünün ne kadar doğru olduğunu 6000 liranın yetmediğini görünce öğrendim. harcamayı bilen bi kadınla evlenin oğlum. bu sözümü de öğüt bilin.
gelirin kaç olursa olsun o kadar da giderin olduğu bir sistemde gayet normal bir durumdur. zenginler zengin diye ağlamayın lütfen. sıktı artık.
görmemişliğin ve israfın en açık örneğidir.
Akıllara yanlış hatırlamıyorsam şafak paveyi getirmiştir. O da 7bin liradan fazla olan milletvekili maaşının yetmediğini söylemişti bir röportajında.
yetmemesi normal olan durumdur. Kişi geliri doğrultusunda yaşar. ki benzer maaş bana da yetmemekte, kredi, taksit vs derken para biter.
Milletvekilleri ve oğulları.
ulan yetmiyor işte. nargilem yok, sigaram yok, içkim yok, evim kira değil, sadece 180 binlik arabamın taksiti var, faturalar var birde hafta iki gün mangalım var. heee birde çocuğun bezi var. sanırım çocuğun bezine çok gidiyor paralar galiba bilemedim. ama yetmiyor. ay sonu artan bir şey yok o kesin.
mal olma durumudur. malsan yetmez tabi.