bugün

dünya kupasini katilan 32 takimdan birisidir. favorim arjantin yada ingiltere, demedi demeyin.

neden ingiltere:
1) grupta oynadiklari bütün maclari son mac haric kazandilar,
2) fabio capello gibi kurt bir hoca baslarinda var ve gercekten basariya cok susamis bir takimlari var.

neden arjantin:

1) milito (inter), messi(barcelona), higuain(real madrid) gibi takimlarin as oyuncularidirlar.
2) aynen ingiltere gibi basariya ac bir takim ve kadrosu özellikle de forveti dünyanin en iyi takimlarinda as oynayan futbolcularla dolu.
(bkz: honduras)
11 temmuz 2010 günü belli olacak takımdır.

(bkz: 11 temmuz 2010 dünya kupası finali)
favorileri ispanya ve brezilya.ispanyayı zaten biliyoruz da ben brezilya tarafındayım çünkü gerçekten iyi oynadıkları bir gerçek.ingiltereyi yendikleri hazırlık maçında veya arjantinle grup maçlarında çok üstün olduklarını kanıtladılar ve güçlü takımlara bile rahatça üstünlük kurabildiler.
ayrıca ingiltereyi favori görenleri anlamıyorum.ingiliz medyasının gazına geliyolar heralde?kaç defa ingilterenin avrupa şampiyonası veya dünya kupasında başarılı olduklarını gördüler?onu da geçiyorum rooney e bişey olsa forvetde kim oynayacak?defoe crouch veya darren bent le mi şampiyon olcaklar?
arjantin kadro olarak iyi ama arjantin futboluyla ne kadar güven verdiğini arjantin maçını izleyen herkes bilir.
türkiye kazanamayacağına göre iyi olanın kazanacağı kupadır.
(bkz: mavi beyaz renklere sahip maradonanın takımıdır)
bir milli takımdır. *
maradona denen adam içine etmeseydi arjantin favorimdi şimdi ise ispanya ile ingiltereyi favori görüyorum.
(bkz: hollanda)
(bkz: brezilya)
sambacıların birşekilde kazanacağını düşündüğüm turnuvadır.
Kesinlikle arjantin. Şu anda dünyanın en formda ve en yetenekli forvet hattına sahip olan takım. Forvet hattı Messi, Agüero, higuain, milito' dan oluşmakta.

Milito, Şampiyonlar Ligi finalinde yer aldı ve 2 gol attı.
Messi, La liga da gol kralı oldu ve altın ayakkabıyı kazandı.
Agüero, Atletico Madrid ile Avrupa Ligi Şampiyonu oldu.
Higuain ise Real Madrid'de coştu.

Gönül ister ki bu oyuncaların hepsi aynı anda sahada olsun fakat 2si sahada olabilecek. Bu da büyük ihtimalle Messi- Higuain ikilisi olacaktır. Belki Maradona, agüero'yu da forvet arkası ya da sağ kanatta kullanabilir. Bu olasılık pek mümkün görünmese de Messi ve Higuain ikilisi karşı takımlara korku salabilecek oyuncalardır.

Arjantin'in dezavantajlarına gelirsek. Bu da orta sahada Veron'un oynaması, kalecisinin Avrupa'nın üst düzey olmayan bir takımında forma giymesi ve defansının da ağır oyunculardan oluşmuş olmasıdır.

Yine de bu dezavantajlara rağmen sahip olduğu üst düzet forvet hattı ve yarı finale kadar önüne finalde karşılaşabileceği nitelikte bir takım çıkmaması halinde ( ispanya, ingiltere, brezilya) kupaya uzanacağını düşünüyorum.

Maradona'nın teknik adam olarak kendini yeteri kadar kanıtlayamamıs olması akıllarda soru işareti yaratmakta fakat dünya kupası atmosferini yakından tanıması ( Tanrı'nın eli ) 2 kere finale çıkıp 1 kere kupayı kazanmış olması gerekli tecrübeyi vermektedir.

Son aldığım duyumlara göre Maradona antremanlarda, Higuain'e çaktırmadan elle nasıl gol atılır, maç sonu açıklamaları nasıl olur, ne denir, Tanrı'yla iletişime nasıl geçilir adı altında özel bir eğitim vermekteymiş.

kewell the wizard of oz dan gelen edit:

Messi şampiyonlar ligi'nde de gol kralı olmuştur.
almanya olacaktır.
arjantin ya da brezilya olacaktır.
ispanya çok güzel top oynuyor. ingiltere başarıya aç. brezilya!nın kadrosu müthiş.
arjantin süper yetenek forvet oyuncuları var.
tek bildiğim nefis bir dünya kupası olacak. birde türkiye olsa.
(bkz: avustralya)
çok istiyorum be sözlük bildiğin gibi değil.
brezilya kesinlikle kazanamaz. diego, ronaldinho, pato gibi oyuncuları çağırmadı. zaten sol kanatta da alves'i oynatacaklarını açıklamışlar. şaka gibi. sağ kanat maicon tamam da sol alves ne arkadaş? neyse brezilya gruptan çıkıp elenir.

arjantin, maradona başta olduğu sürece afedersiniz hiçbir s.k olmaz ondan. adam cambiasso'yu çağırmadı. cambiasso'suz bir arjantin, pasaport kontrolu olmayan bir havalimanına benzer.

ispanya, çok iyi durumdalar fakat yarı finale yakın elenirler. nedeni takım yorgun. ayrıca başarıya doyduk havaları var. işleri zor.

italya; bir cacık olacağını sanmıyorum.

ingiltere; benim favorim. capello başta olduğu sürece çok iyi oynayacaklardır. ayrıca takım uyumlu, kadro süper. kısacası favorimdir.

not: çıkış yapacak takımı almanya ve abd olarak düşünüyorum. özellikle almanya bu kupada söz sahibi olur.
(bkz: almanya)*
maradona faktörü yüzünden arjantin olamayacağı kuvvetle muhtemeldir. brezilya ve ispanya iyi gözükmekteler ama ingiltere de çok iyi durumda ve hakikaten başarıya açlar. ama bir gerçek var ki almanlar bu tip turnuvalarda her zaman başarılı olmuşlardır. o yüzden almanya'nın şansı daha yüksektir.
fransa diyorum. teşekkür ederim. * *
fransa yarı final oynasın ben hiç bi b.k bilmiyorum. *
almanya yada brezilya olacaktur.

(bkz: it ürür kervan yürür)
arjantin-italya. * *
ispanya arjantin finalini galip tamamlayacak olan arjantin.
büyük ihtimalle arjantin olacaktır. ama tabii ki her takımın şansı var. italya'nın 2006'da çeyrek finalde avustralya'yı hakem yardımıyla yenmesi veya 1990'da 85'te brehme'nin penaltısıyla almanların galip gelmesinde bi bokluk vardır elbet. yoktur diyenin burnunu sıçanlar yesin. ondan dolayı ben kamerun'dan falan beklerim şampiyonluğu. belki türkiye bile olur.
(bkz: adam olacak çocuk)
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar