bugün

lord voldemort

Tom Marvolo Riddlecadı bir anne ve muggle bir babadan dünyaya gelmiş bir melezdir. 1945 yılında Hogwarts'tan mezun olduktan sonra çok uzak yerlere gitti. Karanlık Sanatlar konusunda derinlemesine araştırma yaptı. 1970 lerde birçok kez şekil değişiklikleri geçirdi.

O dönemde adını lord voldemort olarak değiştirdi ve dünyanın yönetimini ele geçirme macerasına başladı. Bunu izleyen 11 yılda büyücülük dünyasında o güne değin olmamış kötülükte şeyler oldu. Bunlardan biri de Harry *'nin ailesinin onun tarafından 1981 de yok edilmesiydi. James Pottergüçlü bir büyücüydü, Voldemort da onu öldürmesi gerektiğini biliyordu. James Potterın okuldan yakın arkadaşı ve Sır Saklayıcısı olan Peter Pettigrew, Potter'lara ihanet edip onların evini Voldemorta bildirdi. O da James ve Lily'yi öldürdü. Anne Lily Potter, Harryi son bir çabayla kurtardı. Bazıları bunu, Harrynin Voldemortdan daha büyük kuvvete sahip olmasına bağlarken diğerlerinin - o kadar masum ve olayların dışındaydı ki, onu masumiyeti korudu- şeklinde açıklamasının yanı sıra, asıl koruyucu gücün Lily Potter'ın Harry'e duyduğu büyük sevgi olduğu söylenmektedir. Her şekilde, alnında çakan şimşek biçiminde bir iz kalması bir hatırlatıcıdır. Ve Voldemort'un anlayamayacağı bir şey varsa o da sevgidir.

Bu olaydan sonra Voldemort'un Avada Kedavralaneti geri teperek ona döndü ve acının ötesinde bir şeyle onu bedeninden ayırıp ruhtan değersiz, hayaletten beter bir hale getirdi. Fakat yine de hayatta kaldı. En zayıf canlı kadar güçsüz olduğundan kendini kurtarmak için asasını kullanacağı bir bedeni bile yoktu. Arnavutluk Ormanı'nda yıllarca kendini kurtaracak bir Ölüm Yiyen bekledi. Bu arada başkalarının bedenlerine girerek yaşamını sürdürdü. Beden seçerken daha çok hayvanları ve özellikle yılanları tercih ediyordu. Fakat sihir yapmaya uygun olmayan yılan bedenleri kısa bir süre sonra ölüyordu.

Bir süre sonra 1991 de ormanda Hogwarts'da öğretmen olan Quirrell ile karşılaştı. Fakat Prof. Quirrell'in sarığının içinde yaşayan Voldemort sadece korkunç bir yüzden ibaretti. Bu yüz kıpkırmızı gözleri olan tebeşir beyazı bir yüzdü. Burun deliklerinin yerinde de, yılanınkiler gibi daracık yarıklar vardı. Onu kandırarak bedenini ele geçirdi. Böylece eski gücüne kavuşmasını sağlayacak Felsefe Taşı'na sahip olabilecekti. Fakat bu çabası da
Harry ve Albus Dumbledoretarafından önlendi. Quirrell öldü, o da tekrar eski zayıf haline dönüşerek Arnavutluk'daki ormanına geri döndü.

1994 yılında tam umudunu yitirmek üzereyken adaletten kaçmak için kendini öldü gösteren Peter Pettigrew tekrar onu buldu. Yolda rastladığı Sihir Bakanlığı görevlisi Bertha Jorkins'i de ona götürerek tüm bildiklerini anlatmasını sağladıktan sonra öldürdüler. Yeniden doğuşunu sağlayacak temel maddeleri beklerken, Tek Boynuzlu At kanından yapılmış bir iksir ve Nagini'nin sağladığı yılan zehrini kullanarak kendi icadı olan bir-iki büyü hazırladı. Bu sayede garip bir bedenle seyahat edebilecek kadar güçlendi.

Kendisini yeniden hayata döndürecek iksir bir Kara Büyü'ydü ve bunun için üç güçlü malzeme gerekliydi. 1-Hizmetkarının isteyerek vereceği bedeninden bir et, 2-Babasının kemikleri, 3-Kendisinden nefret eden bir büyücünün istemeden vereceği kan.

Voldemort bunu gerçekleştirmek için Harry'i seçti. Çünkü yükselişinin hızlı olmasını istemesinin yanı sıra, annesinin Harry'e sağladığı ve etkisi geçmeyen koruma bu sayede Voldemort'un da damarlarında akacaktı.

Hogwarts'ta bulunan sadık Ölüm Yiyen'i sayesinde Harry'in adının Ateş Kadehi'ne atılmasını sağladı ve onu kendine ulaştıracak Üçbüyücü Kupası'nı Anahtar'a dönüştürdü. Kupaya ilk ulaşan olmasını garanti altına aldı. Böylece Harry Dumbledore'un korumasından uzak bir yerde olabilecekti. Harry, o ve hizmetkarının bulunduğu Little Hangleton kasabasının mezarlığına kupaya beraberce ulaştığı ve ne yazık ki Voldemort tarafından acımasızca öldürülen Cedric Diggory ile geldi. Kanını istemeden verdi. Fakat sonunda öldürülen tüm insanların, anne ve babasının da yardımıyla ondan kurtuldu. Ne yazık ki, Lord Voldemort'un canlanmasının önüne geçememişlerdi. Ve bundan sonra yaşamları yine onunla savaşarak geçecekti.
güncel Önemli Başlıklar