bugün

islam protestanlaşıyor

- kapitalizm, ekonomide etkilerini göstersin ama sosyal ve kültürel dokuya zarar vermesin gibi bir lüks yok, malesef!

bölgesel kültür değerlerindeki yıpranma ve çöküntülerin sebebi; kapitalizmin olmazsa olmazlarından biri konumundaki globalleşme ya da diğer adıyla küreselleşme sürecidir. zira, bu süreç işletilmeksizin kısmen teknolojik üstünlük taşıyan yenilikler olsalar da çoğu kez, dev şirketlerin ham madde stoklarına bağlı olarak, moda adı altında sundukları ürünleri aynı anda ve dünyanın her yerinde birden piyasaya sürebilme şansları kalmaz.

- bu! şu demektir;

öylesine bir dünya kültürü ve ortak değer yargısı oluşturalım ki, herkes aynı şeyi düşünsün, hissetsin ve istesin. bu amaç doğrultusunda yazılı ve görsel tüm medya kurumlarını seferber edelim. reklam üzerine reklam verelim. daha çok pazar oluşsun, daha çok üretim yapıp daha çok satalım, para akışı hızlansın, para yoksa kredi kartları kullanılsın ve müşterilerin gelecekteki kazançlarına da el koyalım, ödeyen-ödesin ödeyemeyenin, kıçındaki donu dahi alalım, zıkkımın kökünü yesin, sürünsün!

- ve aynı mantık kültürel değerler için de saat gibi işletilir;

ingilizce, tüm dünya için ortak kültür dili olsun;

- good morning everybody! how are you today?
- we are the world, we are the childeren!
- today tomorrow / toyota.
- life is good / cocacola.
- beautiful thinks / sony.

emin olunuz ki, 'medeniyetler buluşması' adı altında, davos'da pişirilip dünya medyasına düşürülen bombanın içerisinde de tüm semavi dinleri ortak bir paydada birleştirip yepyeni bir din sentezi oluşturma sevdası yatmaktadır.