sen bilirsin

'sen bilirsin' tamlaması * tonlamaya göre ikiye ayrılır. ve hatta 3e lan. dur bakalım, toplayınca görücez. *

1- çemkirik 'sen bilirsin' : bu bildiğin 'bana ne lan! ne halin varsa gör. ama sonra da gelip bana 'vay böyle oldu, yok şöyle oldu' deme!' demenin kısaltılmış halidir. karşınızdaki kişi kuvvetle muhtemel anne/baba/sevdiceğiniz gibi yakın bir merciidir ve sizin bir konudaki görüşünüzün tam zıttını savunmaktadır. savunur savunur, yılınca 'sen bilirsin' der. atom bombası gibi bu tamlamayı ortaya atar ve siz 'sie!' denmiş kıvamda kalıverirsiniz.

2- uyuz 'sen bilirsin' : en hasta olduğum insan modeli budur hocam. böyle etliye sütlüye karışmayan. efendim 'dünyada olan olsun, ipimle kuşağım,s.kimle ta.şşağım bana ne' modu. bu tiplere sorsan 'şunu mu yapsam, bunu mu?' 'walla sen bilirsin.' böylelerini bir kaşık suda boğmak lazım. ben biliyor olsam sana niye fikrini sorayım dangalak! di mi ama!

3- uyumlu 'sen bilirsin' : hocam sınıflama 3 etti idare et. baştan uyarmıştım seni ama, yalan yok! şimdi 'uyumlu' ile 'uyuz' arasında çok ince bir çizgi var. bunun ayarını iyi yapmak lazım. uyumlu sen bilirsinciler genellikle sevgili kişisidir.
-aşkım, bugun sinemaya gidelim mi?
-olabilir. sen bilirsin hayatım.
-hangi filme gidelim peki?
-bilmem. elm sokağının kabusuna mı gitsek?

şimdi örnek bir tahammül edilebilecek doz. örnek ikiye gelelim

-aşkım, bugun sinemaya gidelim mi?
-sen bilirsin hayatım.
-hangi filme gidelim peki?
-bilmem. sen bilirsin.
-korku filmi mi olsun, şöyle aşk filmi mi?
-sen bilirsin.
-peki hangisine gidelim. ankamall'e mi, gordiona mı? hı? hangisi daha iyi sence?
-sen bilirsin.

bak böyle sevgiliye tahammül edilmez. sanki çift değilsin de teksin amk. hayır madem her şeyi ben yapacağım, senin hiç bir isteğin görüşün yok. o zaman sen niye yanımdasın?!