bugün

sözlük yazarlarının itirafları

kültürel bakımdan benim üzerimde olan kızlara acayip ilgi duyuyorum. yani konuşurken kullandığı kelimelerden anlamadıklarım olunca fazlasıyla hoşuma gidiyor. gerçekten idealimdeki sevgili kültürlü değil çok kültürlü olmalı. ezilmek hoşuma gidiyor. mal mıyım neyim bilmiyorum. deminden beri birisiyle konuşuyorum, odasındaki parkenin türünü yazdı. direk google'dan falan araştırmak zorunda kaldım. parke lan. parke yaptırdım odama demiyor da allayıp pullayıp öyle yazıyor. mesela başkası olsa "lan ne görmemiş kız bu ya" der. ama ben baya etkileniyorum. önceki hayatımda kast sisteminin en altında yer alan bir hintliydim sanırım.

bir şey daha itiraf ediyorum. gayet de iğrenç bir erkek olduğum çıkacak ortaya ama olsun. şimdi arkadaşım, benim geçen sene çıktığım bir kız vardı tamam mı? çıkıyorduk biz. ben de öğrenci olduğumdan mütevellit, maaşla değil de harçlıkla geçiniyorum ne yazık ki. tabi biz buluşunca falan hesap sürekli bana kitleniyordu. dedik, erkeğiz lan tabi ben öderim. ama baktım, sürekli ben ödüyorum. 1 ayı geçtik, karşı tarafın cebinden yemin ederim en fazla 3 lira çıkmıştır. cornetto almıştı bir kere. onun parası o da. bak ben öyle cimri bir adam da değilim ama etrafımda yakın arkadaşlarımın ilişkilerine bakıyordum, bazen kız da ödüyordu hesabı. ki olması gereken bence de o. dediğim gibi, yaşımız 30 40 değil neticede.

işte biz gene çıkmaya başladık 2 hafta önce. tabi buluşmalarda hala bana giriyordu bu hesap. 2 gün önce bizde otururken kendisi tuvalete gitti. ben de bu olayı yapacak en son kişilerden birisiyim ama gidip çantasından cüzdanını aldım. içine baktım, 10 kuruşlardan oluşan bir sürü metelik vardı sözlük. yani 3 lira belki çıkardı ordan. ayrıca biz güne dışarda gezme amacıyla başladık ki eve gelme hiç planda yoktu. yani eve geleceğini bilse bir anlam verebilirdim parayla gelmemesine.

of bu ne varoşluk lan, demiyorum kesinlikle. zerre umrumda da değildir bu maddi durumlar. ama arkadaşım, buluşmaya da 3 lirayla gelmek nedir yahu? bana desene, "canım param yok benim bu aralar, bugün sen ödesen olur mu?". vallahi daha bir aşık olurum sana. ama ben hesabı öderken kolpadan sen de cüzdanını çıkartıp benim "ben öderim ya" dememi bekliyorsan bence farklı durumlar var ortada. ola ki ben sana "hadi öde lan, göriyim artistiğini" desem, demek 3 lira çıkartacaksın bana. sen de öğrencisin, tabi ki 50 lirayla dolaşmak zorunda değilsin ama beni bankamatik olarak da görme. ben de öğrenciyim, ben de patsosis ayran ikilemiyle mutlu oluyorum, ben de cappy yerine tamek meyve sularından alıyorum, ben de bazen bim'e girip ufak çaplı bir ziyafet hazırlıyorum evimde.

bu kadar sözlük. "lan şu northside kamiline bi sitem ediyim" diyecek varsa da özel mesajım açık. ama 3 lirayla da gelmeyin karşıma.