bugün

vince carter

kariyerinin ilk kısmı için: (bkz: vince carter/#1169172)

biz ikinci kısım ile devam edelim. new jersey ile geçirdiği 5 sezondan sonra 2009 yazında orlando'ya takas olmuştur. bu sezon orlando'da yaşadığı uyum sorunları nedeniyle kendisini pek gösterememiştir ki bu da normaldir.

vince carter kendisine özel oyunlar çizildiği sürece vardır, kendine gelir. maç içinde denk gelen şutları sokturarak ondan ikinci bir rashard lewis yaratmaya çalışırsanız yanarsınız. lewis maç boyu eline top değmese son 3 dakkada 5 üçlük sokabilir. carter öyle bir adam değildir, serbest dolaşım iznine sahip olması gereken bir adamdır.

bu dediklerime verebileceğim en güzel örnek 21 şubat 2010 günü oynanmış olan cleveland orlando maçıdır. 3 çeyrek boyunca aldığı topları potaya yollamakla yetinen ve oyundan kopuk bir carter görüntüsü vardı. ne zamanki stan van gundy onu post-up yapmaya, penetre etmeye ve screenlerin arasında dolaştırarak topu aldırmaya zorladı, o zaman bambaşka bir carter çıktı ortaya. 4. çeyrekte carter resmen cavs'i tek başına devirdi. evet lewis ve nelson müthiş şutlar soktular, ama o şutlar zaten carter'ın yarattığı o "ekstra tehdit"ten dolayı ortaya çıkmış şutlardı. örnek olarak aklımda kalan bir kaç pozisyonu daha anlatayım durumu açıklamak adına:

-rashard lewis köşeden üçlük sokuyor. pozisyonu hazırlayan birebir carter. sol tarafta aldığı topu önce sola sürüp sonra tekrar sağa sürüyor, iki screeni geçtikten sonra pota altına drive edip sol köşedeki lewis'i buluyor, o da affetmiyor.

-carter sayı atıyor. iki savunmacıyı birden delerek içeri dalan carter pozisyonu smaçla tamamlıyor.

-carter sayı atıyor. pota altında topu alan carter post-up yapıp kendisini savunan anthony parker üzerinden fade-away'ini yolluyor.

-nelson tepeden üçlük sokuyor. hücumun başında top carter'ın elinde. önce içeri drive ediyor, sonra nelson'la pas alışverişi yaparken screen'den kurtulan nelson boşa çıkıyor, direkt asist carter'dan gelmese de önceki pozisyonlarda carter'a yeterli dikkati göstermeyen cavs savunması bu sefer ona odaklanınca boş kalan nelson da cezayı kesiyor.

eğer stan van gundy bu maçtan yeterli dersleri almışsa, nelson ve lewis'in artan form grafiğiyle birlikte magic, jamison transferine karşın cleveland karşısında ayakta durabilme potansiyeline sahip. ancak carter'ı hido gibi pota altına top indirme işlerinde falan kullanıp ikinci bir hidayet yaratmaya çalışırsa svg, magic playofflarda çok zorlanır.

ama ne olursa olsun, en azından 12 dakikalığına da olsa vince the prince'i bu 2000'li yılların başındaki gibi oynadığını görmek güzeldi. devamının gelmesi ümidiyle diyelim.