bugün

emiliana torrini

son dönem ciddi mana da sardırdığım hatun kişi. artık böyle belli periyot bir müzisyene kafayı takmıyor diye hayıflanıp iç geçirirken başıma musallat olmuş şarkıların ismidir torrini. güzel sesli güzel bayandan öte keyif verir şarkıları. bırakılması zordur. izlanda'dan özgün sayılabilecek kim çıkarsa çıksın bu dingin tarzla elektronik müziği üst düzey harmanlayan bjork'u anımsatıyor.fakat, torrini, türünün iyi örneklerinden. son dönem yaptıkları minimal deneysel müzik işleriyle post rock kalıbında güzel işler çıkaran sigur ros gibi, yahut irlandalı ozan damien rice gibi gene folkun nitelikli sesi joanna newsom gibi iyi örneklerden.
tüm albümlerini tekrar tekrar soluklanmadan dinlediğim bu müzisyenin croucie d'ou la 'sı tür olarak daha farklıdır. fisherman's woman diğer benzer albümlerinin arasında sivriliyor. love in the time of science daha süslü şarkılarla örülü ve bir çok dinleyeni çekecek türden bir yapıt. gene ona keza me and armini de öyle. başarılı ve kendi içinde popüler tınılarında dolaştığı albümler bunlar.
dinleyenin pişman olmayacağı şarkıların sahibi kesinlikle. önerim fisherman's woman olur öncelikle. biraz böyle tom waits havaları falan. ee hatun kişiden duymanın farklılığıyla. tarzları çok benzer olmasa da folka yeni ve güzide bir açılım getirmiş olan diğer şirin sesli hatun için
(bkz: joanna newsom)