bugün

once

milletin ballandıra ballandıra anlatıp; "ay süper film, ay şahane, böyle bi aşk filmi yok yaa" diye methetme seanslarından etkilenerek izlemeye karar verdiğim ama, sonuçta (beni) hüsrana uğratmış film. filmi, bana "izle bah izle sen seversin!" diye ısrarla izleten arkadaşıma da "mal mısın kızım sen ne bu filmi izlettin bana? hayatımın 85 dk'sını malak bi filmi izlemekle geçirdim senin yüzünden. salak karu" dedim zaten.

zaten, ben açık konuşayım filmi 3 seferde izleyebildim. ilkinde 15 dk tahammül edebildim. 2.sinde tam 45 dk daha izleyebildim (baştan almadım kaldığım yeri). 3. seferde ise son 20-25 dk filan kalmıştı o kısmı bitirdim. filmi izlerken de "hay ben sizin amınıza koyim salaklar yaa" diye söylendim zaten biçok defa. bi kere aşk filmi desen değil, duygusal filan da değil. ben böyle boktan filmler izledim de bu kadar da tahammül sınırlarımı zorlayan sakinlikte bi film görmemiştim lan. ben ki bin-jip * gibi bi filmi soluksuz izlemiş adamım ama buna dayanamadım arkadaş. bu ne yavan bi film? konusu da boktan. neresinden tutsan dökülen bi film.

--spoiler--

adam mal gibi eski sevgilisini anlatıp duruyor kıza. kızı eve atmaya filan çalışıyor. kız da kezban gibi bi şey zaten. bozuk atıyor sonra adama.

adam sokaklarda şarkı söylüyor, kızla o şekilde tanışıyor. etkileşim oluyor aralarında ama tık yok. adam, özürlü gibi eski sevgilisine takmış kafayı. kafa ütüleyip duruyor. kardeşim, eski sevgilini özlediysen git ona. ne malakça konuşup can sıkıyorsun? hayır, amacın ne? abazan gibi kızla odadayken "bende kalsana, takılırız. istersen burda benle kal" diyorsun aç köpekler gibi, ondan sonra da kız da senin abazan olduğunu anladı tabii. zaten o da frijit, bi şey yapmazdı da neyse..

--spoiler--

hayatımda izlediğim en kötü filmler listeme eklediğim bir yapım oldu kısacası. yapmasalarmış da olurmuş yani. 2 tane şarkıyı beğendim sadece. diğerleri beni bayılttı. odaya annem kolonya eşliğinde gelmese bayık kalacaktım gecenin bi vakti. zaman kaybı bi film. hem kendileri zaman kaybetmişler hem beni küfrettirerek günahlarını almamı sağladılar. hoş şeyler değil bunlar.

"ıaa bu filmden ne anlar? sen ne anlarsın kızııaam, bazı malların anlayamacağı kadar süfer film" filan gibisinden ayar vermeye kalkan olursa da, şu entryi üşenmem editlerim. editlerim hepinizi.

bu filmi çeken yönetmenin sanat anlayışına, senaryo anlayışına ... bu filmi beğenmem ben güzelim. bin jip, lost in translation gibi bu tarz filmleri zevkle izlemiştim ama bunun ciddi manada izlenebilirliği yok bence. müzikleri de bi boka benzemiyor. hiç hoşlanmadım, tiksindim ama sonuna kadar izlediğim için bu yorumu yapma hakkına sahibim. film oscar almış olabilir müzikleriyle filan ama beni sarmadı. çevremdeki herkese "sakın izlemeyin lan boktan beter bu" diyeceğim filmlerden. yani öyle işte...

edit: allahın malı, salağı ve de öküzüsün biliğyor muğsun?