bugün
- true'nun çaylak olması17
- kemalist dünya22
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet13
- kitabı yazarın mezarına bırakıp gitmek2
- antalyada üşümek3
- kadir inanır17
- türk soyu ve arap soyu birdir9
- aşk3
- hiçbir şey yapmadığınız halde aşık olan erkekler3
- fatsalı kadir'in yeşilçam'a uzanan hikayesi2
- velvet28
- ispanya'nın uruguay'ı elemesi2
- üniversitelerin gereksiz olması13
- evagreen2
- 26 haziran 2026 türkiye abd maçı29
- yeni bir kitaba başlama sorunu3
- ona bir şey söyle9
- israil6
- dinci insanlar efkarlandığında ne içiyor sorunsalı10
- aile evinde yaşamak13
- 2026 dünya kupası27
- sedat pekmez21
- kadir mısıroğlu'nun soyu18
- yazarların iyi olduğu konular9
- sözlüğü bırakmak istemek8
- arkadaşlar uyudunuz mu5
- salak erkek neden bu kadar çok8
- kemalistlerin sanki biraz şey olması10
- futbol21
- galatasaray lobisi11
- seri gizli artı oy veren melek7
- erkeklerin her işi tek elle yapabilmesi11
- a milli futbol takımı'nın dünya kupası ndan dönüşü2
- barda şişenin üstüne oturmuş kız görmek5
- anın görüntüsü17
- memesi güzel olan bir kadını alıp çıkacağım4
- birader yazar olmak12
- eski sevgilinin dolgun göğüslerini özlemek7
- 85 milyon kişi uludağ sözlük'ü okuyor14
- sözlük yazarlarının kombinleri8
- yeni tanışılan kızdan istemek5
- hızlı para kazanmanın yolları14
- özlü sözler5
- 26 haziran 20266
- pringles 12 tl oldu kimsenin umrunda değil4
- canımın sürekli hamburger çekmesi7
- arapça okuyabilen yazarlar3
- türklere devşirme diye laf atan kürt5
- kürtçülerin algıları5
- kürtçülük5
jon krakauerın 1996 yılında çok satanlar listesinde yeralan kitabıdır. Christopher McCandless ın gerçek hikayesinden* uyarlanan filmde emile hirsch
ve kristen stewart rol almaktadır. filmin yönetmeni sean penn dir. soundtrack ler harika olup eddie vedder e aittir. Benim için önemli bir yeri olan muhteşem bir filmdir. tavsiye edilir. filmi izledikten sonra insanın kendini dağa taşa vurası gelir.*
izledikten sonra araştırma yapıp film hakkındaki tüm replikleri ve bilgileri defterime not etmiştim. bazen hala aklıma gelince alıp okuduğum olur...
--spoiler--
Film lord byron un şu dizeleriyle başlamaktadır:
'mutluluk uçsuz bucaksız ormanlardadır
mutluluk bomboş sahillerdeki çoşkudadır
insan elinin değmediği bir yerdedir
denizin diplerinde ve gürlemesindedir
insanları severim;
ama doğayı daha çok severim...'
chris ve kardeşi carine, hayatı boyunca ailesinin birbirlerine aşık oldukları yalanıyla büyütülmüş iki kardeştir. anne ve babasının ise düzgün bir ilişkisi olmadığı gibi aralarında şiddetli geçimsizlik vardır. chris ve carine, tek hayatları kariyerleri olmuş bu iki insandan sevgi görmezler. chris bir gün babasının aslında annesine aşık olmadığını, babasının annesinden önce bir kez daha evlenmiş olduğunu, o ilişkiden bir çocuğu olduğunu ve chris doğunca, o çocuğu hiç düşünmeden bıraktığını ve arkasına bile bakmadığını öğrenir.o günden sonra içinde bir boşluk hisseden chris, kimseyi sevemeyeceğini düşünür ve kendini yollara vurur...
cebindeki tüm parayı çıkartıp yaktıktan sonra:
'paraya ihtiyacım yok. insanı ihtiyatlı olmaya zorluyor.' diyerek parasız pulsuz yolculuğuna devam etmiştir.
'kristalin kırılganlığı, onun bir zayıflığı değil, saflık derecesidir. annem ve babam şunu anladılar ki, saf bir kristal bardak özen ister... aksi takdirde tuzla buz olabilir.'
'insan yaşamının mantık ile yönetildiğini kabul edersek, hayatın olasılığı kaybolur.'
'hayatta bir şey istiyorsan uzan ve yakala.'
'yaşamda ne kadar güçlü olduğumuz değil, ne kadar güçlü hissettiğimiz önemlidir.'
'Hayatın bize sormak istediği bu.. Yaşadığınız hayat sizi ne kadar tatmin ediyor?'
Alexandersüperberduş ölmeden önce yanındaki kitaba şunları yazar:
'anladım ki gerçek mutluluk paylaşıldıkça çoğalır. pişmanlık içinde eğer suratımda bi gülümsemeyle koşsaydım size, şu an gördüğümü o zaman da görebilir miydim? şükürler olsun, mutlu bir hayat yaşadım. elveda ve kendinize iyi bakın.'
--spoiler--
ve kristen stewart rol almaktadır. filmin yönetmeni sean penn dir. soundtrack ler harika olup eddie vedder e aittir. Benim için önemli bir yeri olan muhteşem bir filmdir. tavsiye edilir. filmi izledikten sonra insanın kendini dağa taşa vurası gelir.*
izledikten sonra araştırma yapıp film hakkındaki tüm replikleri ve bilgileri defterime not etmiştim. bazen hala aklıma gelince alıp okuduğum olur...
--spoiler--
Film lord byron un şu dizeleriyle başlamaktadır:
'mutluluk uçsuz bucaksız ormanlardadır
mutluluk bomboş sahillerdeki çoşkudadır
insan elinin değmediği bir yerdedir
denizin diplerinde ve gürlemesindedir
insanları severim;
ama doğayı daha çok severim...'
chris ve kardeşi carine, hayatı boyunca ailesinin birbirlerine aşık oldukları yalanıyla büyütülmüş iki kardeştir. anne ve babasının ise düzgün bir ilişkisi olmadığı gibi aralarında şiddetli geçimsizlik vardır. chris ve carine, tek hayatları kariyerleri olmuş bu iki insandan sevgi görmezler. chris bir gün babasının aslında annesine aşık olmadığını, babasının annesinden önce bir kez daha evlenmiş olduğunu, o ilişkiden bir çocuğu olduğunu ve chris doğunca, o çocuğu hiç düşünmeden bıraktığını ve arkasına bile bakmadığını öğrenir.o günden sonra içinde bir boşluk hisseden chris, kimseyi sevemeyeceğini düşünür ve kendini yollara vurur...
cebindeki tüm parayı çıkartıp yaktıktan sonra:
'paraya ihtiyacım yok. insanı ihtiyatlı olmaya zorluyor.' diyerek parasız pulsuz yolculuğuna devam etmiştir.
'kristalin kırılganlığı, onun bir zayıflığı değil, saflık derecesidir. annem ve babam şunu anladılar ki, saf bir kristal bardak özen ister... aksi takdirde tuzla buz olabilir.'
'insan yaşamının mantık ile yönetildiğini kabul edersek, hayatın olasılığı kaybolur.'
'hayatta bir şey istiyorsan uzan ve yakala.'
'yaşamda ne kadar güçlü olduğumuz değil, ne kadar güçlü hissettiğimiz önemlidir.'
'Hayatın bize sormak istediği bu.. Yaşadığınız hayat sizi ne kadar tatmin ediyor?'
Alexandersüperberduş ölmeden önce yanındaki kitaba şunları yazar:
'anladım ki gerçek mutluluk paylaşıldıkça çoğalır. pişmanlık içinde eğer suratımda bi gülümsemeyle koşsaydım size, şu an gördüğümü o zaman da görebilir miydim? şükürler olsun, mutlu bir hayat yaşadım. elveda ve kendinize iyi bakın.'
--spoiler--
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar