bugün

Outside dergisi adına katıldığı trajik Everest tırmanışı anılarını 1997'de "Everest Günlüğü" adıyla kitaplaştıran dağcı, yazar.
into thin air adli kitabinda '96 yilinda everest'de yasanan trajediye odaklanmistir. kitabinda temel olarak, o yil zirve denemesinde bulunan iki grubun** - ki bu gruplar zirve denemesine cikardiklari dagcilardan 65.000 dolar gibi yuklu bir ucret talep eden, kar amacli gruplardi - liderinin gruba gereginden tecrubesiz dagcilari dahil ettigi, birbirleri ile zirveye en cok dagciyi cikarma yarisina girdigi ve butun bunlarin trajedide buyuk rol aldigi tezlerini isler.
(bkz: into the wild)
1992 yılında Alaska'da hayatını kaybeden Christopher McCandless in notlarından ve ailesininde desteği ve izni ile 1996 yılında into the wild kitabını yayınlamıştır. bu kitap yaklaşık 11 yıl sonra 2007 yılında sean penn tarafından sinemaya olduğu gibi uyarlanmıştır. başrolde emile HIRSIC in oynadığı film herkesin beğenisini kazanmış ve Christopher McCandless'in hikayesinin günümüze ulaşmasında en büyük etken olmuştur.
christopher mccandles ya da kendisini tanıtmak istediği isimle alexander supertramp'ın hayat hikayesini ve doğaya yolcuğunu onun ve çevresindekilerin hikayeleriyle birlikte derlemiş yazar.

bu kitabı okuyana kadar kitapların filmlerden daha etkili olduğunu düşünürdüm hep. bu kitapla beraber bu teorimi değiştiriyorum. bazı kitaplar kendisinden uyarlanan filmlerden daha kötü olabilirmiş. şayet okumayı düşünüyorsanız bence okumayın. filmi kitaptan kesinlikle çok daha güzel işlenmiş ve çok daha romantik.