bugün

hadise

ben bu ablayı 2006 yazından beri orda burda duyuyorum, istemli istemsiz dinliyorum. siz önceden duymuşsanız kendisini, orasını bilemiciim. kendisini eurovision hariç canlı dinlemedim, bu yüzden yarışmada detone miydi yoksa allah playbackten razı mı olsun bir fikrim yok. yaptığı müzik tarzından pek hazzettiğimi de söyleyemem.
ama nasıl desem, o ilk duyduğum stir me up'da ayrı bi hava vardı, söyleyenini merak ettiriyordu. hani böyle "tatil beldesi" niteliğini üç beş turist ve bir havuzla kazanmış her beldede çalan, "aha yine bu çıktı kaçalım" dedirten bişey değildi ses güzel şarkı güzel falan filan. "dünyaca ünlü şarkıcı" yaratmak için deliren toplumumuz için gerekli olan her şey bu kızla sağlanmış gibiydi (dünyaca ünlü herşeyimiz oldu da bi şarkıcımız eksik kaldı ya, neyse).
ama biz her nedense bir takım standartlar yaratmak ve elimizdekileri onlara uydurmak için uğraşıyoruz. kendisinin ingilizce şarkıları gayet güzeldi. şimdiyse düm tek tek adlı şarkımsının arkasından gelmiş bir evlenmeliyiz felaketiyle karşı karşıyayız. anlamıyorum yok bengü'dür demet'tir falan yetmiyor muydu bunlar, biz anlamsız şarkı söyleyen, her fırsatta soyunmuş sarışın (ki hadise'nin esmer hali bin kat daha güzeldi, zannımca bu haliyle solaryumda uyuyakalmış izlenimi veriyor) kadın şarkıcı sıkıntısı mı çekiyoruz? neden inatla türkçe'yi bırakın aksanlı konuşmak, son üç yıl içinde öğrenmiş birine türkçe şarkı söyletmeye uğraşıyoruz? ve, ve, ve neden basına verilen resimlerinde gördüğümüz photoshoplu ile sahnede gördüğümüz photoshopsuz olmak üzere aralarında dağlar kadar fark olan iki hadise var ortada?
belçikalı hadise'den sıradan bir eller havaya şarkıcısı yaratıyoruz, hayırlı olsun.