bugün

death note

Tsugumi Ooba tarafından yazılmış japon kaynaklı mangadır. daha sonra 37 bölümlük animesi hazırlanmıştır. ben şahsen mangasını okumadım. ancak şunu söyleyebilirim ki animesi 10 numara animedir. gelmiş geçmiş en iyi animeler listesinde üst sıralara oynamaktadır. kişisel fikrim death note birinci, fullmetal alchemist ikincidir.
37 bölümden oluşması bazı kişiler tarafından pek izlenmediği için erken bitti olarak yorumlansada daha ilk bölüm yapılmadan 37 bölüm olacağı duyurulmuştur. ancak animenin iki karakterinin fanlarını çileden çıkaran bir yapısı vardı animenin.

--spoiler--
l'nin 25. bölümde ölmesi birçok l taraftarının tepkisiyle karşılaşmıştır. l gittikten sonra yerine mello ve near gelmiştir.
36. bölümün sonu ve 37. bölümün başı tam bir heyecan fırtınasıydı. ancak tam kazanıyoruz diyen kira taraftarları kiranın kaybetmesiyle tam bir yıkıma uğramışlardır. sonuçta iyiler kazanmış fakat iki ana kahraman da kaybetmiştir.eğer animeyi tarafsız izlerseniz* hüsrana uğramazsınız.
--spoiler--
bu animeyi izlediyseniz fullmetal alchemisti izlemenizi öneririm. hangisinin daha iyi olduğuna kendiniz karar verirsiniz.

(bkz: death note vs fullmetal alchemist)