solcu kızlar

bir kaç gruba ayrıldıkları için iyi-kötü gibi tanımlayıcı sıfatları kullanılamayacağı kızlardır bunlar.
örneğin; (bkz: #4215970) numerolu entryde ' aa ne güzel lan, hem solcu hem de tartışabiliyorlar, bazı konularda eleştirileri de kabul ediyorlar' diyebilmemi sağlamış bir kısmı vardır. zira ne olursa olsun, büyük oranda sol, eleştiri kabul etmez bir yapıya sahiptir. sağda ise zaten eleştiri yapılmaz. o başka mesele tabi. neyse, demek istediğim gerçekten bir şey bilenler var. az bir kısım ama var. bilmese bile öğrenmeye çalışanlar da dahil buna tabiiki.

öte yandan 70-80 lira bayam suretiyle converse alıp, üzerine de 'kapitalizm böyledir şöyledir' diye bik bik ötenleri var. aynı zamanda eşitlikten bahsederler. lakin bir öğünü 5 liradan bakıldığı zaman, o converse parasıyla bir kaç insanı günlük bile olsa açlıktan kıvranması engellenebilir. bunlar için solculuk kavramı zaten 80 sonrasında kürk mantolara bürünen kadınların algıladığından farklı değildir; macera. ehah gençken böyle yaptık, şöyle ettik temalı cümlelerle geleceğin kafa sikicileri sınıfındadırlar.

ve şahsımın hayran olduğu kısım da, solcu olmanın bir numerolu göstergesinin dağınık, alkolik, pis ve her gece kalacak bir yer aramanın olduğunu sananlar. seyretmenin bu kadar eğlenceli olduğu bir grup yoktur kanımca.

özetle; güzel olan her şeyde olduğu gibi içi boşlar da vardır. düşünenler, tartışanlar, kendini geliştirenler ne yazıkki bu dünyada başarılı olamayacaklardır.
*