bugün

resident evil 4

Re4 serinin son çıkan versiyonlarındandır.Tüm resident evil serisinde olduğu gibi yine tek başımıza oynamakta zorluk çekeceğimiz bir atmosfer var.Sisli bir hava, etrafta bağıran zombiler, tempo yükseldikçe ayar veren müzik bizi tırstırmaya yetiyor da artıyor. Kahramanımız Leon Kennedy ile oynuyoruz.Görevimiz amerikan başkanının kızı Ashley'i bulup kurtarmak ama bu o kadar da kolay değil. Herşeyden önce alışmamız gereken değişik bir kamera açımız var third person shooter. Sağ analog tuşuyla kamerayı çevirebiliyoruz bu açıya alışana kadar biraz zorluk çekiyoruz ama sonra o zombi gelsin bu bu zombi gitsin ortalığı mermilerimiz yettiğince dağıtıyoruz. Oyunun ana sorunlarından biri cephane problemi.Öldürdüğümüz düşmanlardan mermi alabiliyoruz.Resident evil 4 serinin diğer versiyonlarına göre daha action dolu ve puzzle sayısı oldukça azaltılmış.Vöödee diye ortaya çıkan zombiler biraz hoplatıyor ama oyunun ana temasını bu oluşturuyor.
Silah çeşidimiz oldukça fazla.Tabancalar, pompalı tüfekler, makinalılar ve bunların upgradeleri oyunu oldukça eğlenceli hale getiriyor.Etraftaki torbacı kılıklı adamdan herşeyi alabilmek mümkün (tabiki parası ile).Oyun içersinde topladığımız alet edevat ve taşlar bize geriye silah upgrade'i olarak geri dönüyor.Tüm seride olduğu gibi bu versiyonda da daktilo kullanarak oyunumuzu kaydedebiliyoruz.
Oyunu tüm bölümlerini anlatıp oyun zevkinizi kaçırmak istemem. Oyunu bitirdikten sonra değişik karakterlerle yeni modlarda oynayabiliyoruz. Son dönemde ortay çıkan en iyi survival horror oyunlarından biri, şiddetle tavsiye ederim. (bkz: Capcom) ellerine sağlık..