bugün
- kız arkadaş kiralamak8
- meal kuran değildir15
- bir dakikada yapılacak güzel yemekler4
- birinin size söylediği en kırıcı şey nedir6
- iremga11
- gitarın sesinin bağlamadan yumuşak olması3
- sigarayı bırakmak4
- 8 ayda 20 nin üzerinde teklif alan erkek4
- mohamed salah ghaly2
- arkadaşlar sizce nasıl olmuş3
- acil iş fikri lazım arkadaşlar16
- hak mezheplerin hak olduğunu kim söylüyor3
- had bildirmek7
- bankamatikler yanında bekleyen dilenci2
- afrika nasıl kalkınabilir15
- bennu gerede4
- anomaly president2
- arkadaşlar hesabımı silesim var ya4
- arkadaşlar bakar mısınız20
- nervio2
- bayan kelimesi neden rahatsız edici27
- enel hak6
- türkiye de giyim sektörü2
- danimarka da askerlik süresinin 11 aya çıkarılması2
- imamoğlu'nun tutukluluğunun 100 günü16
- zenci öğrenci3
- honda civic5
- arkadaşlar çok mutluyum3
- türkiye de iş hayatı2
- siz ne anlarsınız2
- nude atmak2
- akp'nin türkiye'ye verdiği zararın kalıcı olması7
- kahverengi kokarcaya karşı samuray arısı4
- ayetleri eğip büken kitle7
- çırılçıplak şekilde tabancayla ateş etmek3
- kpss sınav ücretinin 800 tl olması4
- yazarların en son bitirdiği kitap13
- derin mermerci3
- koltuk sevdası olanların bu partide yeri yoktur2
- kart uzatınca nakit yok mu diyen esnaf3
- turşunun iyisi limonla mı sirkeyle mi11
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz13
- kayıp uygarlıklar4
- bulgaristan5
- ekonomi13
- kadınların piç erkek tercihi4
- chp nin illuminati nin bir ayağı olduğu gerçeği6
- neli dondurma seversiniz14
- turşulu dondurma2
- kürtçe zorunlu ders olmalıdır15
Pamuk romanı hakkında bir diğer röportajını popüler edebiyat dergisi olan OT'a verdi. Veba Geceleri 1900-1901 yıllarında Girit-Kıbrıs-Rodos civarlarındaki hayali bir Osmanlı vilayeti olan Minger adasında, II. Abdülhamid devr-i saltanatında geçmektedir. Adada 1894'ten itibaren Hindistan ve Çin’den gelen üçüncü veba pandemisi etkili olmaktadır. Eserde salgının insanlar ve özellikle çocuklar üzerine etkileri Osmanlı Devleti'nin inkirazı ekseninde anlatılmaktadır. Osmanlı’nın en ünlü karantina doktoru Charles Bonkowski Paşa, Vali Sami Paşa, bir subay ve bir Hanım Sultan eserdeki karakterler arasındadır. Tarihî roman türüne haiz olan eserin esin kaynakları arasında Sessiz Ev'in başkişisi Faruk'un yaptığı araştırmalar yer alır. Pamuk'a göre Faruk, Sessiz Ev'de bu roman için bir araştırma içindeydi. Eserden bir bölüm Mart 2020'de Gazete Duvar'da yayımlandı.
Eserde merkez-çevre arasındaki ilişkinin veba ekseninde kopuşu kurgulanmaktadır. Olayları geçtiği adada Müslüman ve Ortodoks ağırlıklı bir demografik denge bulunmaktadır. Veba salgınında anne-babalarını kaybetmiş çocuk çeteleri de eserde ön plandadır.
Eserde merkez-çevre arasındaki ilişkinin veba ekseninde kopuşu kurgulanmaktadır. Olayları geçtiği adada Müslüman ve Ortodoks ağırlıklı bir demografik denge bulunmaktadır. Veba salgınında anne-babalarını kaybetmiş çocuk çeteleri de eserde ön plandadır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar