bugün

entropi

Entropi bir sistemin termodinamik durumunu tanımlayabilir. entropi, bir sistemin düzeninin bir ölçüsüdür.

Entropinin klasik bir örneği, eridiklerinde düzenli kristal atomik yapıdan düzensiz atomik yapısına dönüşen ve entropisi artan buz küpleridir.

peki christopher nolan tenet (bkz: tenet) filminde nasil uyguladi bunu?
termodinamikle ya da bir sistemin düzeni ya da düzensizliğiyle değil, bir sistemin entropisinin zaman geçtikçe arttığı gerçeğiyle ilgileniyor (en azından uzun vadede, entropi evrende artar). Dolayısıyla entropi bir anlamda "zamanın geçmesi" için kullanılan başka bir terimdir.

Bu konu üzerinde biraz daha düşünürseniz, Nolan'ın "Tenet" filmindeki entropi yorumuna ulaşırsınız: Entropi zamanın ileri (ya da normal) doğru akmasına karşılık geliyorsa, ters entropi de zamanın geriye doğru akmasına karşılık gelir.

Entropi teriminin termodinamik kökeninin yankıları "Tenet "te hala bulunabilir, ancak tersine çevirme sırasında sıcak ve soğuğun tersine döndüğü gerçeğinde: tenet'deki siyahi eleman ters çevrilmiş yolculuğu sırasında patlayan bir arabada mahsur kaldığında, alevlere rağmen yanarak ölmez, ancak hipotermi tehdidi altındadır. bildigin götü donuyordu adamin.

entropi bu da olabilir yani dimi. ama siz bunu termodinamik sinavinda böyle yazmayin. profesörünüz siktiri cekip sizi dersten uzaklastirabilir.