bugün
- spor olsun diye her yere yürüyen insan9
- zall'ın çok meşgul biri olması6
- gammazlığı elinden alınan yazar15
- dudağında bir boyası eksik yuzır3
- sözlük kızlarının acayip tatlı olması3
- bakan göktaş'tan şehit ailelerine müjde9
- yanlışlıkla gey olmak9
- halk başkanlık sistemini istiyor9
- merfulu9
- dün fetö götü yalayanlar bugün apo götü yalıyor7
- kulağın pıtı gibi olması2
- rodrigo mora6
- adnan menderes2
- wc'ye telefonsuz girmek6
- günlük tutan erkek19
- sözlükteki herkesin çok zeki olması3
- ev almak isteyenlere tavsiye4
- gocu8
- anafartalar cephesi2
- arda güler5
- yazarların para ödediği yapay zekalar2
- seçimi yine akepe kazanacak3
- halkını düşünmeyen lider4
- her yerde sümkürebilen insan6
- başakşehir çam ve sakura devlet hastanesi3
- mamut avlayıp ev geçindiren efsanevi nesil11
- çomar haber ajansı3
- kavalali mehmet ali pasa5
- kaç ayda bir banyo oluyorsunuz17
- sigaranın yanına çay kahve dışında alternatifler10
- diriliş ertuğrul ve kuruluş osman izleyip coşmak3
- 12 inci nesil olmanın çok ayıp olması3
- merhabalarr5
- gratisin içini merak etmek8
- bana gel film izleriz diyen erkek16
- yeşil kuşak projesi3
- sigara yasağı3
- ay diyen erkek3
- pkklıların salıverilmesine uludağ sözlüğün tepkisi19
- erkeğe şiddet uygulayan kadın4
- mekke anlaşması14
- stres atamamak2
- arkadaşlar nasılsınız11
- g o k u4
- sözlükte kavga olacak hissi4
- tuğralı dobloya binip ekonomi çoh eyi demek2
- defterini kalpli kağıtla kaplayan erkek2
- yakışıklı erkeklerin sürekli çaylak olması13
- sözlük yazarlarının 1999 yılından beklentileri6
- sözlük yazarlarına bir şey söyle8
gecen gun bir ateist bana aklin oldugu yerde tanri yoktur dedi. suv kibre bakin neyse konuya donelim ateizm sadece herhangi bir tanrıya inanmamak…tı. uzun zamandır değil, hatta kesin bir tanımlama yapmam gerekse bir tür tarikat derdim. çünkü ortada yayılmaya çalışılan bir düşünce var. bu düşünce de temellerini bir “inanç”tan alıyor; tanrının olmadığı inancı. bu yayılmaya çalışma yönüyle ne kadar da dinlere benziyor değil mi? bir tek kitap ve bir peygamber eksik. aslında yaratıcı kavramını da daha derinleştirmek gerekir ama onun için ayrı bir paragraflar gurubu oluşurdu. ancak şu kadarını söyleyelim; yaratılan bir şey varsa var olmasını sağlayan bir kavram olmak zorundadır değil mi? ateizm bunu big bang’le ilişkilendiriyor. birtakım tesadüfi olaylara bağlayarak canlılığın başlangıcına bir açıklama getirmeye çabalıyor, aslında bunu bilim yapıyor da ateizm bunu yaratılışın tanrıya gerek olmadığı ispatlamak için kullanıyor. peki yaratıcı dediğimiz zaman ifade edilen varlığın gökyüzünde tahtında oturan sakallı bir amca olduğunu mu düşünüyorsunuz? birçok semavi dinde tanrı tasvir edilmez çünkü edilemez. bunu sadece “insanoğlu anlayamaz” olarak algılamamak lazım. ki öyle anlasanız bile yaratıcının bir vücuttan veya bir şahıs kavramından çok daha öte olduğu gerçeğidir. ki ben bilimin yaratıcıdan bağımsız olmadığını, onun varlığına bizzat göremesek de tecellisini fazlasıyla hissedebileceğimizi düşünüyorum. mutlak bilime ulaşınca yaratılışa vereceğin kesin cevap belki de yaratıcının bizzat kendi yöntemi olacak ve bu şekilde yaratıcıya kavramına belki de bir yanıt verebilecek düzeye gelebileceğiz. ancak şu anda sonsuzda bir bile ancak edecek bilimsel materyallerle tanrının varlığının kanıtı yoktur demek fazlaca kibirli. senin bulamaman ya da bulamayacak düzeyde olman onun olmadığının kanıtı değildir. bundan 1000 sene öncesine gidip eski kıtaların dışında her yer denizdir deseniz de amerika kıtası olduğu yerde bulunmaktadır. sen keşfedememişsindir. elindeki veriler onu keşfetmek için yetersizdir ama sen zaten bilime yeterince ulaştığının kibriyle olmadığını iddia edebilirsin. ama büyük bir yanılgı içerisindesindir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar