bugün

neandertal

valla bakın, biz bu hoca ünvanını neden aldığımızı daha evvel yazmıştık. şimdi mesela bize bu hoca ünvanı, yerin altını ve üstünü bilmemizden dolayı ak sakallı gandalf tarafından verildi. fakat tabi, hobilibilit'lerle yakın arkadaş olmam ve tabi galadriel'in bana aşk ile kalbini vermesi de çok büyük bir olay oldu tabi. orta dünyanın ortasında aşk için ağladım ben arkadaş, anla yani... biz öle kendi kendine hoca sıfatı vasfedip, internette yüzbin site açanlardan değiliz...

şimdi ben yazılarımın içinde söylemişim; en sevdiğim özelliğim mütevaziliğimdir diye. bizde kibir olmaz evladım. ama mesela bazı arkadaşlar var. bunlar diyorlar ki, benle dalga geçen olmazsa darılırım valla. ee, yani, bu da bir sevap evladım. ayrıyetten, biz bunlarla bu tip konuları adam gibi de oturup konuştuk. bakınız, bu sözlüğün kendi kaleminden çıkmış sağdan soldan kopile/pastır yapılmamış en uzun yazılarını da bunlara yazdık. ama gammaz hanıma da söylediğim gibi bunlara ne söylesen aynı lafı tekrar söylerler. mesela o sırada cemil abi vardı, insan gibi oturulup tartışılıyordu. dalga da geçiyorduk birbirimizle, kimse alınmıyordu. niye, adam sarmal döngü teoremini de biliyordu, big bang'i de. kendince fikir oluşturmuştu evrime karşı mesela. ama mesela bazı zirzoplar vardı, onlarla insan gibi konuşulmuyordu. neden, çünkü kendilerini "havari"liğe adamışlardı. efendileri ne söylerse kopileyip/pastırıyorlardı. kendince bir fikir oluşturmamışlardı, evrim karşıtlığı "havari"liklerinin sonucu olarak kendiğilinden doğmuştu.

aradaki farkı anlayabilecek konumdayım mesela, bu beğendiğim bir özelliğim...

peki, ben niye aynı şeyleri tekrar söylüyorum. bunlara cevap yazan olmazsa da kendilerini akıllı ve doğru zannedip iyice azarlar evladım. bakın, "ateistleri çürüten yazılar" ve "ateist mucizeleri, okuyun da gülmekten altınıza sıçın" başlıklarını da kopileyip yapıştırmaları an meselesidir.

kendimi beğendiğim yönler kadar var, beğenmediğim yönler de. mesela yakışıklı bir erkeğim bi kere.

gereksiz ve faydasız bulduğum konu yok. her yere yazıyorum. bazı elemanlara çabalarının faydasız olduğunu, evrim teorisini dinsel bakışla çürütemeyeceklerini, çürütseler bile ateistlere şaplak atamayacaklarını, bir insanın inanç meselesinin ne evrimle ne de big bang'la alakalı olamayacağını anlat(ama)mak ile, konulara dahleylemek başka şeyler.