bugün

ankara da yaşamak

2011'den 2017 sonuna kadar deliksiz ankara'da yaşadım ve sonunda hep hayalini kurduğum doğma yurdum memleketime, merzifon'a dönüş yaptım.

ankara'da yaşamak; dar kalıplara sıkıştırılmış bir kafanın büyük düşünmesine ve ufkunun açılmasına, gelecek hayaliyle yaşayan bir adamın kurduğu hayallerin sağlam temeller üzerine inşaa ettiği projesini faaliyete geçirme cesareti kazanmasına vesile olan ve insanları tanıma konusunda da mükemmel bir deneyim yaşatan harika bir şehirde yaşamaktır.

o şehirde çok ihanet yaşadım, kaderin en ağır tokadını da orada yedim ama çok delikanlı, mert, sözünün eri insanlarda tanıdım. hayat tecrübesi parayla satılan alınabilen bir şey olmadığı için yediğim kazıklar, yaşadığım ihanetler, uğradığım iftiralar hayatımın geri kalanında dikkat edeceğim derslik konular olarak aklımdan çıkmayacaktır.

eğer bir gün yine gurbet yollarına düşecek olursam ankara yine benim ilk tercihim olur. belki de bulunduğu ortama çabuk adapte olabilen birisi olamadığım içindir ama ankara'yı her zaman ikinci memleketim olarak göreceğim.