bugün

atilla yayla

yeni çağ gazetesi müthiş provokatif bir haber hazırlamış kendisi hakkında. atatürK'E hakaret ettiği söylenmiş haberin başlığında. atilla yayla'nın son kitabından alıntılara yer verilmiş ilerleyen satırlarda. buraları okuduğumda atatürk'ün şahsı ile ilgili en ufak bir hakaret göremedim. görebilen varsa lütfen göstersin.

tam aksine sıkı bir kemalizm eleştirisi yapılmış eğer alıntılananlar doğruysa. m. kemal'in bir kesim tarafından putlaştırıldığı ifade edilmiş. tıpkı bu insanların da dinciler gibi saçma sapan inanışları olduğu ortaya konulmuş. bunlar genel olarak bilinen, hep söylenen şeyler zaten. atatürkçülüğü eleştirilmezlik kalkanına almak isteyenler atatürk'ün tarihsel kişiliğinin arkasına saklanmış her zamanki gibi.

atatürk ile kemalizmi aynı kefeye koymak tıpkı islamcıların bir din olan islamla bir ideoloji olan islamcılığı aynı kefeye koymasına benzer. yani bugün kemalistlerin teknik olarak islamcılardan pek de bir farkı yok. adam tam da bunu söylemiş bence. haksız mı, haklı mı? orası tartışmaya açık. bakın tartışmaya açık diyorum. "hakaret lan bu" deyip birilerini içeri tıkmaya açık değil.