bugün

ahlak

iki insan evlenmeden seks edince özellikle kadının durumu insanımız için sorun oluyor. Kadına ahlaksız diyorlar (erkeğe de diyorlar da o yine iyi kötü kotarıyor durumu). Olm napmış diyoruz, insan diyoruz, cinsellik en temel fonksiyonlarından biri, yapmışsa nolmuş diyoruz. Ahlakı bacak arasında aramayacaksak nerede arayacağız diyor. Güzel soru kardeşim. izninle örnek olaylarla açıklıyorum.

Metrodayım, dakikalarca sıra bekledim, hödüğün biri geldi bir anda önüme atladı, benden önce bindi. Bankadayım, sıra alıp bekliyorum, öküzün biri gelip önüme geçiyor, sıra numarası almamış, dan diye atlıyor. Ahlak?

Metrodan devam edelim. yanıma maksimum 20 yaşında bir hödük oturdu, açtı bacaklarını açabildiği kadar. alfa erkek ya, beni domine ediyor. koltuktaki o çizgiler niye var? Niye kendi alanının dışına taşıp başkalarını rahatsız ediyorsun? içimden ya sabır çekiyorum. Pardon diyecek oldum, ağzımdan p ya çıktı ya çıkmadı, bacaklarını topladı. Biliyor da yanlışını yani, kasten yapıyor. Benim normal seviyeye gelmek için talepte bulunmam gerekiyor demek. Hmm.

2 durak sonra yaşlı mülayim bi amca bindi, kalktım ona yer verdim. Bir de baktım ki amcayı sindirmiş daha da açmış bacaklarını. Ne diyeyim ki?

Devam ediyoruz. Ttnet denen lanet firmadan hizmet alma gafletinde bulundum, son 10 günün beşinde internet kesik. Sebep bölgesel arızaymış. istanbul'dayım, merkezi değilse de dağbaşı da olmayan bi yerinde. Ama bölgesel arıza. Yıl olmuş 2017, ortalama bi yere bölgesel arıza diye internet göndermekte sıkıntı çekiyorsun. Reklamında cem yılmaz'ı oynatmak yerine altyapıya daha fazla para harcasan nasıl olur? Hadi interneti sağlayamadın, bari de ki zararınızı tazmin ediyorum, kısmi geri ödeme yap. Ama yook, paradan vazgeçilir mi? Ee kardeşim, ahlaki açıdan nasıl yorumluyorsun bunları?

Vergi dairesine gidiyorsun mesela, 10 memurdan ikisi üçü sağlam çalışıyor gerisi kaytarma derdinde, nasıl nereden zaman çalarıma bakıyor. Evlenmeden sevişmemiş ama türlü bahanelerle işten kaytarıp yattığı yerden para kazanan memur ahlaklı mı?

iş hayatı. 1000 liraya (250€ bile değil) haftada 50 saat çalışıyorsun, şanslıysan. Diyorlar ki oo iyi iş bulmuşsun. Dünyaya bi kez gelmişim, 7 günün beşini (oo 6 değil ne güzel) adama harcıyorum diye (evet günleri tamamen ona harcıyorum, çünkü bunun daha gidiş dönüşü de var) mutlu olmalıyım. Bu arada isveç'te çalışma saatleri haftada otuza çekildi, hollanda da 9-5 çalışacak kamu personeli bulmakta zorlanıyor falan ama ben altinsan (subhuman) olduğum için bunlar beni ilgilendirmemeli.

Çalışmamayı değil, adil çalışma şartlarını ve adil geliri istiyorum. minimum ücretle maksimum faydayı sağlayan (sömüren) işveren ahlaklı mı? Buna hop kardeşim napıyorsun demeyen devlet, siyaset adamları ahlaklı mı?

Ha bu arada almanya'daki muadilin de 40 saat çalışıp 2000€ alıyor aylık. Ahlak diyorduk değil mi?

Almanya'ya git o zaman deme kardeşim, ben ülkemi seviyorum, başka vatanım yok. eleştiriyorsam yanlışlar düzelsin diye.

Toplu taşıma aracında insanlara bi bak. Çoğu mutsuz. Oysa ki bugün sigara aldığında yüzüne bile bakmayan esnaf güler yüzle iyi akşamlar deseydi o adam belki bi tık da olsa daha mutlu olacaktı. Nezaket mesela. Dimi?

Mesele bekaret de değil (o da ayrı mesele gerçi). Ahlak dendi mi insanların aklına direkt cinsellik geliyor ülkemizde ya, o yüzden konuyu oradan açtım. Mutsuzluğumuzun sebebi ahlaksız bi toplum olmamız, üstelik öyle çok seviştiğimiz de (haşa) söylenemez. Bekareti düşündüm, ahlakı yanlış yerde arıyoruz yazacak oldum ama ahlakı aradığımızdan da emin değilim.