bugün

bekaret

erkek içinde kadın içinde var olan olgudur. şimdi uzlaşılan ortak nokta ne; bir kadının hem bakire kalıp, hem ilişkiye girmesi kabul edilemez, hem ilişkiye girmeyip hemde bekaret'ini koruyacak, zaten aksi durumda bakire bile olsa anlaşılır vs. yani olayın kişinin bacaklarının arası ve beyni arasındaki ince çizgide bittiği söyleniyor, bu demektir ki, bekaret kadınlar için ruhsal-manevi bir duygudur, kendini erkeğine saklamaktır, keşfedilmemişi keşfetmektir, eyvallah güzel bir düşünüş tarzı, aynı noktalardan yola çıkarak, kızlık zarı ve kan önemli olmadığından (doğuştan olmayış, esnek zar vs.) olay kendini korumak olduğundan, aynı bekaret erkekler içinde geçerli midir, babalar gibi geçerlidir.

ayrıca türk toplumundaki bekaret konusunun kaynağı olarak gösterilen, iki olguyu da inceleyelim.

türk toplumundaki iki önemli olguya bakalım; islamiyet ve türklük.

islamiyet ne diyor? nur suresi 3. ve 5. ayette şunları der;

-3.Zina eden erkek, zina eden ya da müşrik olan bir kadından başkasını nikahlayamaz; zina eden kadını da zina eden ya da müşrik olan bir erkekten başkası nikahlayamaz. Bu, mü'minlere haram kılınmıştır.

- 5.Ancak bundan sonra tevbe eden ve salihçe davrananlar hariç. Çünkü gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir.

sonuç; islamiyet, çok açık bir şekilde ''bekaret'' konusunda kadın ve erkekleri ayırmamıştır.

türk kültürü? türk kültüründe ''bekaret'' diye bir kavram yoktur, eğer evliliklerde bekaret şartı olsaydı bunun ilk hükmü erkeklerin bakir kalmasıdır (bkz: matematik) (bkz: akıl fikir).

bunun haricinde akla şu sorular gelmekte;

-ilk hangi türk kavimi kadınlarına cinselliği yasaklayıp erkeklerine serbest bırakmıştır?

-osmanlı imparatorluğu'nda da cinsellik ''erkeklere serbest'', ''kadınlara yasak'' mı edilmiştir?

-resmi tarih'ten yada herhangi bir akademik çevre tarafından yazılmış bir yazıda ''türk erkekleri bakire kızlarla evlenir'' gibi bir kanıt bulunabilir mi?

sonuç; türklük hiç bir zaman cinselliğe karışmamıştır, türk halkında 'cinsellik','bekaret' vs. gibi tabuların kaynağı islamdır, eğer sorun türk-islam sentezi ise, ''senin derdin ne?'' demek gereklidir, çünkü bu sentez bilindiği gibi siyasi bir ideolojidir.

not; daha önce yazdığım bilgileri, tekrar yazmak zorunda kaldım. erkeklerde de bekaret denen olgunun olduğu tezinden yola çıktığım için bir kez daha yazmak zorunda kaldım.