bugün

viyana

avusturya'nın başkenti ve en büyük şehridir. iş seyahati vesilesiyle haftasonu gezme imkanı buldum. tarihi yapılara ilgisi olanlar için bir cennet gibi. güncel hayat tam bir saçmalık. gündüz çalış, akşam yemek ye, bira iç, git yat. bu kadar. pazar günü her yer kapalı. yemek kültürleri yok; müthiş bir domuz eti tüketimi var ve her yer domuz kokuyor. hatunları tam biblo, al karşına izle. ama detaylara inmeye başladın mı işler değişiyor. mesela metro bahçesinde ağaç arkasında hacet gidereni de gördük.

en önemli izlenimim şu; diğer milletlerden olanlar birleşip avusturyalılara hizmet ediyor. yani, italyanın biri gelip pizzacı açmış. garsonlar da çeşitli ülkelerden. tek bir avusturyalı çalışan yok amk. bizim iş yaptıracağımız firma avusturya merkezli. fakat şu an toplantıda patronları haricinde avusturyalı yok. rus, çek, alman, hırvat, italyan vs alayı.

viyana'ya gidenlerin yorumlarına bakın. "şu gece kulübüne gitmeden viyana'ya gittim demeyin", "şu bardaki biradan tadın mutlaka", kızlar süper kendileri teklif ediyor vs. açık konuşuyorum. külliyen yalan. viyana'nın tek albenisi, mimarisi. hepsi bu.

graz izlenimleri birazdan...