bugün

james patterson

yılda 17 kitap yayınlayan yazar.

Noluyo lan demeden nasıl yayınladığını anlatayım: Kendisi ilk önce sadece kendi kaleminden çıkma ünlü Alex Cross veya Kadınlar Kulübü kitaplarından birini yazıyor; bir köşeye koyuyor.

Sonra başlıyor birtakım hikaye çatıları yazmaya. Sonra Internet'te bi sitesi var bu salağın, oraya gidiyor, orada kendisiyle ortak roman yazmak isteyen tipler var. Aralarından kalemi biraz iyi birini seçiyor, veriyor taslağı ona. Ondan romanı yazmasını istiyor. Bu garibim gidip abidik gubidik bir şey yazıyor, sonra eseri Patterson'a teslim ediyor; o da birtakım düzeltmelerde bulunuyor (kitapların berbatlığına bakılırsa aslında hiçbir şey yapmıyor) sonra yayınevine gönderiyor, yayınevi de bunu basıyor. O gariban yazarın ismi kitapta daha küçük bir puntoyla Patterson'ın isminin yanında yer alıyor. Tabi gariban yazar için büyük bir olay bu. Ayrıca iyi kötü para da kazanıyor. Alan razı satan razı.

Son on yılda beyni iyice hamburgere dönmüş ABDli okuyucular da bu saçmasalak kitapları kolay okunuyor diye kapışıyorlar. Patterson da arada kendi Alex Cross kitabının üzerine biraz daha düşüp eni konu kabul edilebilir bir kitap yayınlayarak prestijini kurtarıyor.

Ve bu durumdan zerre utanmıyor. Ama evet milyar dolarları götürüyor.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar