bugün

sadece kuran yeter diyenler

Takip ettiğime göre bunu diyenlerin tek olayı ayet cımbızlayıp sağı, solu müşrik ilan etmek. Bu halleriyle (bkz: harici) lere çok benziyolar.
Hani şu Hz. Aliyi ve Sahabeleri islama çağıran hariciler...
Ayrıca entelektüel selefilik ideolojisiyle doğrudan ilintililer....

Dedim ya tek olayları ayet ayıklamak. Bazıları öyle noktaya gelirki ayetleri görmezden gelirler. Görmezden gelmeyi geçtim inkar ederler.

De ki: Allah'ı seviyorsanız bana uyun da Allah da sizi sevsin ve suçlarınızı yarlıgasın. Allah yarlıgayıcıdır ve rahîmdir. (ali imran 31)

Ve kim, Allah'a ve Peygambere inanmazsa bilsin ki gerçekten de biz, kâfirlere, yakıp kavuran bir ateştir, hazırlamışızdır.(feth 13)

Kim peygambere itaat ederse, Allah’a itaat etmiş olur. Kim yüz çevirirse, (bilsin ki) biz seni onlara bekçi göndermedik.(nisa -- 80)

ihtilaflı bir işin hükmünü allah ve resulünden anlayın! (nisa 59)

Allah ve Resûlü bir iş hakkında hüküm verdikleri zaman, hiçbir mü’min erkek ve hiçbir mü’min kadın için kendi işleri konusunda tercih kullanma hakları yoktur. Kim Allah’a ve Resûlüne karşı gelirse, şüphesiz ki o apaçık bir şekilde sapmıştır.(ahzab - 36)

Bundan sonra ayet cımbızlaması iftirasını atarlar bu ayetleri söyleyenlere. Kuran apaçıktır ayetini gösterirler. E zaten biz anlaşılmaz demiyoruzki Resulullahın öğrettiği metodolojiyle doğru anlaşılır diyoruz....
Bide hani Kuran yeterdi. Ben kurandan bunu anladım. Sen niye itiraz ediyorsun. Hemen ardından mesele hadislere gelir.
Şurada değindim birazcık, bi bakın isterseniz
(#28549966)

Ondan sonra neshi inkar etme başlar. Ama kuran tabiiki cevabı verir;
Bir âyetin hükmünü değiştirir, yahut geri bırakırsak ya ondan hayırlısını getiririz, yahut onun eşidini. Bilmez misin ki Allah'ın her şeye gücü yeter. (Bakara 106)

Bir âyeti, başka bir âyetin yerine koyup hükmünü değiştirdik mi, Allah neyi indireceğini daha iyi bildiği halde, sen derler, ancak bir iftirâcısın; halbuki onların çoğu bilmez.(Nahl 101)

Ama bu ayetler eski şeriatları kastediyor derler sonra..
Nasih mensuh hakkında şunu izleyin;
http://youtu.be/fK4Z-H1hYRY

Tabii sadece kuran diyenlerin çarpıtmaları bunla sınırlı kalmaz. Her hocaya gideni bile müşrik diye yaftalarlar ama gene Kuran konuşuyor;

işte bu temsilleri biz insanlar için getiriyoruz. Onları ancak bilginler düşünüp anlarlar. (ankebut 43)

Ayrıca Kuranda anlaşılmayacak ve tevil gerektiren ayetler hakkında

O, sana Kitab’ı indirendir. Onun (Kur’an’ın) bazı âyetleri muhkemdir, onlar kitabın anasıdır. Diğerleri de müteşabihtir. Kalplerinde bir eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onun olmadık yorumlarını yapmak için müteşabih âyetlerinin ardına düşerler. Oysa onun gerçek manasını ancak Allah bilir. ilimde derinleşmiş olanlar, “Ona inandık, hepsi Rabbimiz katındandır” derler. (Bu inceliği) ancak akıl sahipleri düşünüp anlar. (Ali imran 7)

Son olarak bu sadece kuran diyenlerin hepsi ayrı bişey anlamıştır Kurandan. Ve ihtilafı arttırmaktan başka bişey yapmadıkları halde mezhepleri ihtilafla suçlarlar...

Ayrıca bu şahısların Tasavvuf gibi bu medeniyetin kültüründeki en ince irfani ilme küfür ve şirk yakıştırması yapması, vahhabilerden bile hoşgörüden yoksun olmaları gayet açıktır...

Nerde Ehlisünnetin Müslümanım diyeni tekfir edersen sen kendin dinden çıkarsın anlayışı; nerde sadece kurancıların Mevlana gibi hoşgörü önderini bile tekfir etmesi...