bugün
- ctrlx15
- gürcistan21
- arkeoloji bölümü5
- abdullah öcalan9
- biyolojik antropoloji4
- ilgi isteyen kız16
- insan olmak5
- hewal ebo17
- yaprak dökümü ali rıza bey6
- lahmacunu elle yiyen kız13
- gürcistan'ın neyi meşhur9
- kuran da namaz yok21
- isra suresi 82 ayet2
- trollerle laf yarıştırmanın yorması2
- kahvaltıda kavurma yiyen kız tatlılığı9
- türkiye nin en güzel şehrinin istanbul olması6
- en iyi simit hangi şehirdedir12
- seksi bırakmak3
- bu kim aq4
- dışarıda kahve içmenin lüks haline gelmesi10
- gece çölde deveyle yol alırken dinlenecek şarkılar5
- kagemusha2
- hatay suriye nindir diyen esad yanlısı4
- ben ıspartada yaşıyorum7
- billurları çiğ yemek4
- kahveye değil mekana para veriyorsunuz7
- çay içen kız3
- iki sözlük kızının kavga etmesi4
- herkesin artık tanım yapması6
- domino s pizza2
- yukarı kattan gelen ahh sesi8
- türk kızı3
- bursa vs edirne7
- öğle yemeği ne yiyeceğiz sorunsalı5
- erkeklerin öküzlük sorunu12
- şekersiz çay içenlerin takdir beklemesi5
- almanya9
- velvet'e aşık olmamak mümkün değil6
- 30 temmuz 2026 iran'ın abd üssüne saldırısı5
- su içmeyi unutmayalım4
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri22
- ısparta simidi8
- flörtleşme algoritması2
- kendine bir öğüt ver7
- güne bir şarkı bırak16
- bot yazar gibi entry giriyoruz4
- pkk4
- türkiye nin en güzel camisi3
- fransa2
- sümerler semitik miydi3
hayatı kedi gibi yaşamayı istemenizi sağlayabilecek varlıktır. neden mi?
bir hayvan düşünün;
- sanki hiç bir amacı yokmuş gibi yaşasın...
- er yada geç kendisine yapılan zerre kötülüğün intikamını alsın...
- istediği zaman kendini sevdirsin... istediği anda sevgi görsün...
- donanım olarak müthiş bir refleks ve hıza sahip olsun...
- keskin bir zekaya sahip olsun...
- nerdeyse her iklimde varlığını sürdürebilsin...
- yemek ve su için her zaman bir kaynak bulabilsin...
- çoğu zaman sadece keyif için avlansın...
- çok sıkıldığında donanımından üzerine monte oyuncağıyla (kuruğu) oynasın...
- kendini su olmadan tertemiz yapabilsin...
- mükemmel bir merak ve oyun oynama isteğiyle en yaşlısı bile çocuk gibi olsun...
bütün bunların üzerine de günde 12-14 saat civarında uyusun...
hayat kedilere güzel be...
ama tabi işin bi de ciddi boyutu var...
onlar kesinlikle ama kesinlikle oyuncak değiller!
yavruyken sevilip biraz büyümeye başlayınca sancılı dönemlerinde kedileri sokaklara terk eden insanlar var...
ve bu insanlar yüzünden;
- öncelikle sonradan sokağa salınan kedilerin psikolojisi bozuluyor. ilk defa doğal-çetin şartlarla karşılaşıyorlar.
- doğuştan sokak kedilerine göre sokakta hayatta kalmakta daha güçlük çekiyorlar...
- kontrolsüzce üremelerinden kedi nüfusu çok hızlı çoğalıyor ve bu da kedilerin toplanıp kısırlaştırılmasına sebep veriyor ki bu da kedilerin psikolojisini ağır etkiliyor.
geçen gün bir arkadaşın dükkanın önünde otururken bir kedi geldi...belli ki en fazla 1 yaşını yeni almış... o civarlarda yani...
kabaca ergenlik döneminde diyebiliriz kediler için... bu nedenle de muhtemelen evden atılmış. müneccim boku yemedim. nerden mi anladım? bir kedi insana bu kadar alışık olamaz! nasıl sokuluyor bana seveyim diye başını nasıl uzatıyor nasıl mırıldanıyor bir görseniz! elimden bişey gelmedi tabi... zaten evde bir kedim var. ikincisiyle ilgilenemem bi de bizim kedi kabullenir mi bilemem diye alamadım onu... ellimden tek gelen karnını doyurmaktı. bişeyler aldım hemen bakkaldan. yedi- içti. oturdu kucağıma başladı kendini temizlemeye... içim parçalana parçalana orda bıraktım onu... sonradan bir kaç defa daha gittim yanına ama bulamadım onu oralarda. umarım birisi sahiplenmiştir yada sahipleri geri falan almıştır.
insanlar kedilerin, köpeklerin, kuşların ne bileyim evcil diye besledikleri bütün hayvanların oyuncak olmadığının farkına varmalı! onlar canlı! ve onların doğal ortamını sen- ben-biz işgal ediyoruz!
sonuç olarak, kediler daima hayatta kalır ve başına gelen ne olursa olsun umursamazlar...
sevininiz...
bir hayvan düşünün;
- sanki hiç bir amacı yokmuş gibi yaşasın...
- er yada geç kendisine yapılan zerre kötülüğün intikamını alsın...
- istediği zaman kendini sevdirsin... istediği anda sevgi görsün...
- donanım olarak müthiş bir refleks ve hıza sahip olsun...
- keskin bir zekaya sahip olsun...
- nerdeyse her iklimde varlığını sürdürebilsin...
- yemek ve su için her zaman bir kaynak bulabilsin...
- çoğu zaman sadece keyif için avlansın...
- çok sıkıldığında donanımından üzerine monte oyuncağıyla (kuruğu) oynasın...
- kendini su olmadan tertemiz yapabilsin...
- mükemmel bir merak ve oyun oynama isteğiyle en yaşlısı bile çocuk gibi olsun...
bütün bunların üzerine de günde 12-14 saat civarında uyusun...
hayat kedilere güzel be...
ama tabi işin bi de ciddi boyutu var...
onlar kesinlikle ama kesinlikle oyuncak değiller!
yavruyken sevilip biraz büyümeye başlayınca sancılı dönemlerinde kedileri sokaklara terk eden insanlar var...
ve bu insanlar yüzünden;
- öncelikle sonradan sokağa salınan kedilerin psikolojisi bozuluyor. ilk defa doğal-çetin şartlarla karşılaşıyorlar.
- doğuştan sokak kedilerine göre sokakta hayatta kalmakta daha güçlük çekiyorlar...
- kontrolsüzce üremelerinden kedi nüfusu çok hızlı çoğalıyor ve bu da kedilerin toplanıp kısırlaştırılmasına sebep veriyor ki bu da kedilerin psikolojisini ağır etkiliyor.
geçen gün bir arkadaşın dükkanın önünde otururken bir kedi geldi...belli ki en fazla 1 yaşını yeni almış... o civarlarda yani...
kabaca ergenlik döneminde diyebiliriz kediler için... bu nedenle de muhtemelen evden atılmış. müneccim boku yemedim. nerden mi anladım? bir kedi insana bu kadar alışık olamaz! nasıl sokuluyor bana seveyim diye başını nasıl uzatıyor nasıl mırıldanıyor bir görseniz! elimden bişey gelmedi tabi... zaten evde bir kedim var. ikincisiyle ilgilenemem bi de bizim kedi kabullenir mi bilemem diye alamadım onu... ellimden tek gelen karnını doyurmaktı. bişeyler aldım hemen bakkaldan. yedi- içti. oturdu kucağıma başladı kendini temizlemeye... içim parçalana parçalana orda bıraktım onu... sonradan bir kaç defa daha gittim yanına ama bulamadım onu oralarda. umarım birisi sahiplenmiştir yada sahipleri geri falan almıştır.
insanlar kedilerin, köpeklerin, kuşların ne bileyim evcil diye besledikleri bütün hayvanların oyuncak olmadığının farkına varmalı! onlar canlı! ve onların doğal ortamını sen- ben-biz işgal ediyoruz!
sonuç olarak, kediler daima hayatta kalır ve başına gelen ne olursa olsun umursamazlar...
sevininiz...
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar