bugün

mazda rx 8

yine bilinenin aksine 654 cc x 2 adet rotordan oluşan bir motoru vardır. Motor yapısı gereği benzinle beraber aşınmayı en aza indirgemek için yağda kullanır.Kullandığı yağda mineral olup kendine özeldir. Aşınmanın sebebide üçgen yapısı ve aşırı sıkıştırmadan dolayıdır. Ülkemize ilk gelen serilerde dexelia yağ olmadığı için normal yağlar kullanılıp çoğu aracın motorunun zarar görmesine ve motorlarının sandık motor ile değiştirilmesine sebep olmuştur.

Toplamda 2,5 yıldır ikinci RX 8 ini kullanan biri olarak başlıca artıları ve eksileri ;

artıları,

-Spor bir araç olmasına rağmen arkada eğimli koltukları ve ters açılan freestyle kapıları ile çok rahat 4 kişi binilebilir ve seyahat edilebilir
-Dış görünüşü fazlasıyla dikkat çekici ve kalitelidir, ufak dokunuşlarla çok daha güzel hale gelebilir
-iç mekanda ısıtmalı deri koltuklar 6 lı cd changer ve bose ses sistemi ile üst segment bir araba donanımındadır.
-Bakımları ucuz,ve sanılanın aksine fazlasıyla dayanıklı bir arabadır,örneğin ilk aracım sattığımda 145 bin km idi ve günlük kullanmıyordum gerek pist yarışları,gerek rolling ler gerekse cadde gazlamaları olarak sürekli yüklendiğim bir araç olmasına ve fazlasıyla alçaltılmış olmasına rağmen fabrika çıkışı ön takımı hala sapasağlamdı ne ayar bozulması ne en ufak bir ses vardı.
-Yol tutuşu enfesti DSC ve TCS açık halde iken her virajı limitte dönmeye çalışırsınız bir süre sonra, arkadan itişli olduğu ve %50 ye %50 ön arka ağırlık dengesi olduğu için DSC ve TCS yi kapatınca çok güzel drift yapabilirsiniz 2. vitesten sonra tork yetmediği için zor ama ilk 2 vites her virajı yan dönebilirsiniz üstelik biraz kabiliyetliyseniz aracın kopması neredeyse imkansızdır.
-Türk insanının anlamsız ön yargıları sebebi ile fiyatı çok uygundur 50 bin tl ye alabileceğiniz bir RX-8 ile 200 binlik CLS sahibini bile üzebilirsiniz

eksileri;

-ısınma problemi, aslında problem sayılmaz avrupa normlarına uyması için eksoz salınımını düşürmek amaçlı aşırı sıkıştıran bir katalizörü vardır ve bu katalizör özellikle trafikte motordan yediği basınç sebebi ile aşırı ısınır, performans almak için katalizörü söküp düz boru yaptırabilir ya da ben orjinal bineceğim diyorsanız güzel bir yalıtım ile bu problemden kurtulabilirsiniz
-yakıt tüketimi 1.3 litre diye 7 8 litre yakacağını bekleyenleri çok üzer, atmosferik ve aşırı sıkıştırmalı olduğu için trafikte hele hele istanbul trafiğinde 14 15 lt lere kadar çıkabilir, bir de çok gazlamalarda çok yükselebilir.18 19 lt yakan da var ama nasıl ateşleme çok önemlidir bu araçta eğer ateşlemeniz eskimiş ömrünü tamamlamış ve hala değişmediyseniz boşuna ağlamayın.
-Modifiye severler için ülkede turbo ve supercharger besleme yapabilecek adam gibi bir ustanın olmaması ve kur farklarından dolayı parçaların pahalı olması.

Tüm bu artı eksiler bir yana kullanması çok zevkli ve her bindiğinizde kendine yeniden aşık eden yetişkin erkek çocukları için yapılmış japon oyuncağı.