bugün

fethullah gülen

siyasetin dibine batmış kişi.

son vaazında "gemicik" diyor, güya laf dokunduruyor. sözlükteki şakirtlere de kemalistlere de soruyorum, yıllardır muhaliflerin ağzında sakız olmuş bu gemicik lafını bu adam 12 yıl sonra niye ağzına almıyor, üstelik kılıçdaroğlu bile bunu kullanmıyor, bana çok ucuz geldi, üçüncü sınıf muhalif vatandaş konuşması gibi, gemicik şakası yapıyor. bunu 5 sene önce söylese bi değeri olurdu ama şimdi düşmanına vuracak bahane arayan ama bulamayan, bu yüzden yıllar öncesinin jargonunu kullanan biri durumuna düştü.

haaa bi de "harami" demiş. bak sen, bu zatın yıllarca konuşmalarını az çok dinlemişimdir, hiç öyle haram, yolsuzluk filan üzerinde durmaz, dursa da genel manada dururdu, bu hükümeti yeni yeni yolsuzlukla suçlamak aklına gelmiş, ee be hoca, senin şakirtlerin sınav sorularını yürütürken bu haramilik aklına gelmiyor muydu, başbakan "ne istedilerse verdik" derken neyi kastediyordu, senin şakirtlerine acaba bir takım imtiyazlar mı tanındı, haram kelimesini ağzına alırken üç beş kere düşünmen gerekmez mi.

bi de vaazın arasına, bank asyayı sıkıştırmış, yeryüzünde ilk kez bankam da bankam diye ağlayan bir gönül insanı, bir evliya, bir alim (sümme haşa) gördük, insanlık tarihinde bir ilktir bu. sanırsın hayır derneğinin müdafaasını yapıyor, lan banka bu. kimseye karşılksız beş kuruş vermeyen, piyasadaki diğer hiç bir bankadan zerre farkı olmayan bir banka.

benim anladığım hocanın gemi iyice su alıyor, her vaazda seviye düşüyor, beddualar gırla gidiyor. "gemicik" filan demeye de başladı, artık iflah olmaz. yalnız bu gemicik muhabbetini muhalifler 12 senedir yapıyor bişey çıkmadı, hoca umarım bunu biliyordur.
© copyright 2005 - 2026