bugün

israfil

bir çok kişinin yanlış bildiği üzere tek görevi sur a üflemek değildir. aynı zamanda levh-i mahfuz a bakıp diğer meleklere görevlerini bildirmek ve allah ın hayat veren anlamındaki muhyi isminin tecelisi ile görevlidir.

--spoiler--

Ebu Said’in (ra) rivayetine göre Resulullah (asm):
“Surun sahibi (israfil), sur denen borusunu ağzına dayamış, yüzünü çevirmiş, kulağını dikmiş, üfleme emrini beklerken ben nasıl tereffühle (dünya nimetlerinden) istifade edebilirim?” buyurmuşlardı. (Tirmizi)

Rivayetlerde geçtiği üzere; israfil (as) kıyametin kopacağı vakte kadar elinde surla beklemektedir. Fakat melekler nurani oldukları için kendilerine ait hususi vazifelerini yaparken, aynı zamanda yine birçok vazifeleri hiç birini birbirine karıştırmadan yapabilmektedirler.

israfil’in (as) sura üflemek vazifesi yanında diğer vazifeleri de şunlardır:

israfil (as) Allah’ın (cc) “Muhyi” ismi ile “hayat” vermesindeki emirleri uygular
Allah’ın (cc) varlıklara “hayat vermesi” ile ilgili emir ve iradesini uygular. Özellikle bahar aylarında görülen dirilişte “Muhyi” isminin tecellisinde israfil (as) vazifelidir.
israfil (as) Levh-i Mahfuz’a bakarak meleklere vazifelerini söyler.

israfil’in (as) önünde Levh-i Mahfuz bulunmaktadır. Cenâb-ı Allah, gökteki veya yerdeki herhangi bir şey hakkında O’na izin verdiğinde, bu Levh, onun alnının hizasına kadar yükselir. O da Levh’e bakar; eğer bu benimle alakalı bir iş ise, onu bana emreder; Mikail (as) ile ilgili bir şey ise, ona emreder; eğer ölüm meleğinin işi ise, ona emreder” dedi.

--spoiler--

http://www.sorusorcevapbu...gorevi-sura-uflemek-midir