3 5 2

bir varyasyonu olan 3 4 1 2 ile ortalığın anasını ağlatabilecek diziliştir. açıklayalım;

1- adam adama değil alan savunması yapılacak.
2- savunmanızın ortasında libero özellikli, topla arası iyi biri olacak.
3- rakip forvetleri stoperleriniz karşılayacak. libero mümkün mertebe yalnızca kademeden başka bir nedenle rakip forvetlerle boğuşmak zorunda kalmayacak. (çünkü liberoların savunma yetenekleri kısıtlıdır)
4- kanatlarda emmanuel eboue gibi hücumcu bekler ya da savunması yüksek kanat adamları olacak ve bunlar hızlı adamlar olacak.
5- trequartistanız sağlam olacak.
6- forvetlerinizden biri pivot santrfor diğeri ise kanatlara inebilen, hızlı adam olacak.

gelelim türkiye'de bunu oynamak isteyen takıma, yani galatasaray'a;

libero konusunda sıkıntımız var. zaten dünyada da sıkıntı var bu konuda. bu yüzden mancini en son antalyaspor karşılaşmasında felipe melo'yu libero oynattı. olur mu? olur! ama orta sahada felipe melo daha gerekli.

stoperlerimiz savunma yönünden hiç fena değiller ama top yapma konusunda sıkıntı var.

kanatlardan birinde eboue var da sol kanat hâlâ sallantıda.

orta sahada selçuk inan ve felipe melo kusursuz ama melo liberoya çekilirse orada hamit altıntop oynamak durumunda kalacak. hamit çok beğendiğim bir oyuncudur ama melo kadar ısırıcı değil. bu da orta sahamızın direncini düşürür.

trequartista wesley sneijder ki bu iş için daha iyisi dünyada yok gibi.

didier drogba dünyanın en iyi pivot santrforu ve fazlası var. gelin gelelim yanına burak yılmaz'dan çok umut bulut daha iyi gider şu dizilişte.

yani?

adam gibi hücumcu ve hızlı bir sol bek, bir libero ile bu iş cillop gibi olur. haaa, aurelien chedjou - gökhan zan - semih kaya da iyidir. bu durumda da oyun kanatlardan başlar. göbeğe gelir. sonra yeniden kanatlara yayılır ya da göbekten dalınır.