bugün

squirtle

Ash gavatinin yaninda harcanmis pokemondur. özellikle ash'in sahip oldugu squirtle o kadar cool, sempatik, stil sahibi bir pokemondur ki sirf squirtle ve squirtle squad'in maceralarini anlatan bir spin-off bile çekilebilir.

Liderlik vasiflari vardir ama yeri geldiginde çok iyi bir görev adamidir. Tasak yapmayi sever. Kankisi bulbasaur'dir. Güçlüdür. Pikachu gibi ash'e yavsaklik yapip diger pokemonlarin rolünü çalmaz. Charmander gibi evrim geçireyim de götüm kalksin, ash'e isyan edeyim derdinde degildir. Bu yönden bulbasaur'da squirtle'a benzer.

Ash gavati hiçbir zaman squirtle'a hak ettigi degeri vermemistir. Anca bir sikime benzemeyen kayiklarini yüzdürmek için squirtle'i amele gibi çalistirmistir. Koskaca squirtle squad liderligini birakip sirf ash'e birkaç sikindirik nisan kazandirmak için harcadigi çabayi görememistir.

Ayrica squirtle gözlügünü taktiginda en efsane pokemondan bile asil dururken, çikardiginda son derece mütevazi ve samimi görünür. Sirf bu yüzden bile sevilebilir squirtle. Egosu sifirdir.

Genel olarak squirtle'lardan bahsedersek, ilk jenerasyonun 3 starter pokemonundan biridir. Evrimlesmeden önce çevik ve sevimli bir pokemonken warturtle'a dönüstügünde ergen çirkinligi bas gösterir bu pokemonda. Ergen çirkinligini atlatip blastoise'e dönüstügünde ise kocaman olur, tank olur. hydro pump ile ocak söndürür.