bugün

zyban

sayesinde sigarayı bıraktığım ilaçtır. yazılan yan etkilerinden sadece bir tanesine yakalandım. o da uykusuzluktu. sabahlara kadar oturmak biraz yorucu oldu ama sigarayı bıraktım. Öncelikle prospektüste yazıldığı gibi kendinize 2. hafta içerisinde bir gün seçeceksiniz bırakmak için. işte gün gün olanlar...

1.Gün: Hiç bir etkisini göremedim. Akşama doğru canım daha fazla sigara içmek istedi.
2.Gün: Uyanır uyanmaz hiç bu kadar çok canım sigara çekmemişti. Resmen kutuya saldırdım. Gün içinde inanılmaz şekilde sigara içiyordum. Sadece gece otururken 2 paket bitirdim ve içtiklerimden aşırı derecede zevk aldım.
3.Gün: Ümitsizlik sardı birden. "Bırakamıcam galiba ben bu mereti bu ilaçla bile" diye düşünmeye başladım. Yine akşama kadar paket paket sigara içtim.
4.Gün: Sabah kalktığımda evde sigaram yoktu. işe giderken bakkaldan paket aldım. Ama yaktığımda tadı berbattı ve dumanı gelmiyordu! Bir tane yaktım, o da aynı! bir tane daha bir tane daha!!! Olamaz sigaraların hepsi bozuktu! ofiste sekreterden marlboro istedim. onun da tadı aynıydı. gün içinde sigara içmek istedim ama içime çekemedim ve öylesine elimde dolaştırdım.
5.Gün: Artık zoraki sigara içiyordum. çünkü ilaçla birlikte sigara içmek gerekiyordu. ama zorla içiyordum, tiksine tiksine.

2. haftanın son gününü seçmiştim bırakmak için. bırakma günüm pazartesiydi. pazar günü evde otururken artık sigara içmememe rağmen bakkaldan gidip bir paket sigara aldım. ama onu da içemedim. pazartesi sabahı kalktığımda paketi çöpe attım ve sigarayı son kez gördüm. 3 aydan beridir de tık yok!