bugün

meytal cohen

tool lateralus çalarak** gönlümüzü fethetmiştir.

https://www.youtube.com/watch?v=K84ymNFuu6U

pek güzel pek tatlıdır, bunun dünyaca ünlü olmasına katkısı büyüktür. kesinlikle kabul. ama kesinlikle boş davulcu değil.

incelemek gerekirse;

Bir kere stick control'ü iyi.

bileklerine hakim. kolları yerine bilekleriyle çalmayı iyice çözmüş, bilekleri son derece esnek. (ki amatör davulcuların en büyük hatalarındandır)

zil kullanımını iyi buldum, gereksiz ataklardan kaçınıyor.

net bir tuşesi var. ancak bir eksiği yine burda ortaya çıkıyor, tuşeleri net duyulsa da bazen fazla yumuşak kalıyor. gerektiği zaman bokunu çıkarmadan agresifleşmekten korkmaması gerekiyor. belki kullandığı bagetlerden dolayı bu sorunu yaşıyor olabilir, ondan tam emin olamadım.

7a kullanıyorsa (ki sanmıyorum) kesinlikle bıraksın ve 5b denesin. Eğer zaten 5b kullanıyorsa bir 5a denemesi gerekiyor ama 5a bagetler ağır olduğu için ona uymayabilir. uzun performanslarda insanın bileklerini siker.

gördüğüm en büyük eksiği groove olayını yakalayamamış olması. neden bilmiyorum. biraz dinamizme ihtiyacı var.

footwork konusunda da başarılı. çift pedal çalabilmesi çok ama çok güzel. tripletleri iyi. ancak pedalları fazla yüksek kullanıyor bu nedenle bas davuldan gerektiği verimi alamıyor. eğer pedal açılarını biraz daha düşürürse çok rahatlayacak. bir de muhtemelen estetik açıdan bunu yapsa da değinmeden geçemeyeceğim, çıplak ayakla çalmak yerine ayakkabıyla çalmalı. pedalları çok daha rahat kullanacaktır o zaman.

ekipmanına gelirsek;

Güzel bir setup'ı var. trampet tonu son derece başarılı. zillerine diyecek yok.

ancak neden çift bass davul yerine twin pedal kullanıyor? anlamak mümkün değil. uyuz oldum o huyuna.

yine de iyi.

çalsın hep, dinleyelim biz de.

bi de izleyelim. *
güncel Önemli Başlıklar