bugün

davulcuların kesinlikle yapması gereken sıkıcı olsa bile belli bir ritm yakaladıktan sonra eğlenceli gelmeye başlayan bilek egzersizi
inanılmaz sıkıcı, bileklerin dehşet derecede ağrımasına yol açan davulun alfabesi olan egzersiz. ama iyi davulcu olunmak isteniyorsa çalışılmalıdır. bileklerin açılmasını ve sağ el sol el kombinasyonunu sağlar. bir süre sonra, hızlı metronomlarda rebound ile bagetlerin efendisi olabilirsiniz.
davulun kuran'ı kerimidir kendisi.
bilek kontrolünü geliştirmek ve sahip olunan alışkanlığı kaybetmemek için davulcunun her gün antreman pedi üzerinde minimum 1-2 saat çalışması gereken alıştırmalardır.

ellerin eşzamanlı tuşe kombinasyonlarına dayanır. alıştırma tabında r-l harflerini sıklıkla görürsünüz. bunlar Sağ el - sol el hadisesinin kısaltmalarıdır.

bazı insafsız stick control alıştırmalarına ayakların da katıldığını görmüşlüğüm vardır.

rr-ll-rrrr-llll-rl-rl-lr-lr diye sonsuza uzayan bir doğru gibi ilerler.

sıkıcı olduğu doğrudur. can yaktığı da doğrudur. ancak bileklerinizdeki ağrılar siz çalıştıkça azalacaktır. Zaten fiziksel acı çekmek ve bunun bir süre sonra azalması, enstruman hakimiyetinizin geliştiğinin göstergesidir. limitlerinizi aşmaktasınızdır. Artık daha zor alıştırmalar bileklerinizi ağrıtacaktır.

getirileri düşünülenden çok çok çok daha fazladır. 1-2 aylık düzenli stick control alıştırmasından sonra blle Stilinizin netleştiğini hissedebilirsiniz.

ve tabii ki bunlara ek olarak en gerekli yardımcısı;

(bkz: metronom)**
ilk başlarda bu nelan bunlar yapılırmı dedirten ama daha sonra kişinin kendini geliştirmesiyle kendiliğinde çıkan egzersizler.
"ben metronomla stick control çalışmak istiyorum ancak metronom alacak imkanım yok"

(bkz: weird metronome)
bilekten ziyade baget hakimiyetini esas alan egzersizler butunu; bunu yapinca dogal olarak bilekler de acildigindan genelde bilek egzersizi diye bilinir.

bu olayi yapan kisi davulcudur, o saatten sonra olayi zaten cozer. davul calmanin en uyuz yanlarindandir her gun saatlerce bunu calismak. ama lazimdir, iki gun yapmazsaniz bileklerinizi eskisi kadar rahat hareket ettiremediginizi gorursunuz. fakat zor degildir, ihtiyaciniz olan tek sey iki bagettir; pediniz falan yoksa duz bir zeminin uzerinde de calisabilirsiniz. farkli kalinlikta iki kitapta calismak da hos olabilir. ama insana duvara carpmis hissi veriyor kitap, i ih. darbuka varsa onda calisin. *
cok kolay gozuken ama davulun en zor tarafidir. rr-ll-rr-ll diye ritim gorunce kicimla gulup "ne var lan bunu yapmaya?" demistim amma velakin onu takir takir yapmam 3 gunumu aldi. oyle birseydir.
sürekli çalışılınca, bileklerde çatlayacakmış hissi yaratan olmazsa olmaz davul egzersizi. ilk çalışmaya başlarken "olm çok hızlı yapıyorum ben. death metal grubu kurcam hemen" diyip uçmamak lazım. stick kontrol, sadece farklı ritim kalıplarını eksiksiz ve hızlı çalmak demek değildir; aynı zamanda bageti nasıl tutacağımızı da bilmemiz gerekir. hızlı çalıp kollar gereğinden fazla kasılırsa bunda bi sorun var demektir. yani kollara değil bileklere abanmak lazım. önce yavaş yavaş, daha doğrusu orta tempoda gitmek gerekir bir süre. bu sayede hem tuşenizi geliştirebilirsiniz, hem de çalışacağınız stili iyice hafızanıza kazımış olursunuz ki, bu da hareketi daha hızlı yapmayı denerken size epey kolaylık sağlayacaktır.
ilk başlanıldığında l-r-l-r.. yerine llll-rrrr-llll-rrrr.. olarak çalışılsa daha çok ve daha hızlı verim alınacak çalışma.
adı üstünde baget kontrolüdür. ellerde baget önünde pad metronom eşliğinde yapılır. öncelikli olarak davula yeni başlayanlara single-stroke ve double-stroke olarak öğretilir.
sıkıcı-sıkıcı-sıkıcı.