bugün

çingene

pis oldukları, lanetli oldukları, tiksinç oldukları, yok efendim bi çingeneyle yatarsan tuğla eritene kadar yıkanıcan zırvaları kesinlikle bana göre değil. ancak toplumla ortak yaşamayı becerebilen insanlar olduklarını düşünmüyorum. ırkçı değilim, ırkçı olsam üstüne basa basa söylerim yaparım ırkçılığımı.

çingenelerle ilgili çok bilgim yok, onlarla içiçe yaşamadım, ancak tanık olduğum olaylar var.

öncelikle kızlarında aşırı bir histeriklik görüyorum, kimse kusura bakmasın, yani aşırı erkek düşkünü gibiler. yanında sevgilisi olan insanlara bile bakın hoşlanarak değil, bildiğin gözlerinden ateş fışkırarak baktıklarına tanık oldum. seksi sevebilir, bu çok normal bundan daha normal hiç bir şey yok fakat toplum normları, etik kuralları, en azından insanların sevgililerine, kocalarına eşleri yanlarındayken rahatsızlık vermesen?

erkeklerinde sürekli sataşma odaklı laf atmalar görüyorum, sapıklık değil bakın öyle kızlara laf atma taciz etme gibisinden değil, lafla utandırma, rahatsız etme, olay çıkarmaya çalışma, huzursuzluk verme gibi.

hırsızlığa ve madde alışverişine, kullanımına meyilli olduklarını görüyorum. çevremde esrar kullanan insanlar var, çok yakın arkadaşlarım olmasa bile bunları kimlerden temin ettiklerini biliyorum. ha almayan almasın zorla değil orası doğru, ancak olay bunu satıyor olmaları insanları zehirliyor olmaları değil, insanlar para için kıçını yırtarken geçimlerini karanlık taraftan kolaydan sağlamaya çalışmaları.

genel olarak tahrik edici olduklarını görüyorum, 5 6 yaşında çocukları bile durduk yere yapışıyorlar yakanıza yolda giderken, güzel dille hadi canım hadi bak bebeğim git annenin yanına diye konuşuyorsun, anlamıyor çocuktur diyorsun, geliyor vuruyor, elindeki birşeyleri fırlatıyor, sonra biraz sert uyarınca annesine şikayet ediyor. annesi sbahtan beri olayları izlediği gördüğü halde yine sizi haklı bulmuyor bir de size çemkiriyor. kendilerini hatalı görme ihtimalleri, hatalarını anlama ihtimalleri neredeyse yok.

saldırgan olduklarını görüyorum, yoldan geçiyorsunuz balkonlarında otururken kafanıza bir şey atabiliyorlar, tükürebiliyorlar, bunu eğlenmek için yapmıyor o an. sataşmak istiyor anlatabiliyor muyum.

bunları neden yazdım, kötülemek ya da aşağılamak için değil, her milletin iti kopuğu yok mu var. ama sen beni toplumdan dışlıyorlar dersen, bunları duyurmak zorunda kalırım sana gerçeklerle yüzleşmen için, çünkü bu olaylara bakınca biraz kendi kendini sen soyutluyormuşsun gibi görünüyor.