türküm

aynen öyleyim. ama çok tuhaf bir hale getirilmiştir. türküm dendiğinde şöyle bir bakılır oldu bu topraklarda. memleketimizin adı "türkiye" bu adı da biz koymadık, böyle bir derdimiz hiç olmadı ! buraya gelindiğinde bu toprakların adına "türkiye" denmiyordu. selçukludan önce roma idi diğer adı ile doğu roma. ve o dönemlerde ilk italyanlar türkiye adını koymuştur. italyanlar sanırım türk milliyetçisi değildi ? yada türk milliyetçiliği yapmak için bu topraklara bu isim ile hitap etmiyorlardı , sonrasında avrupa da bu toprakları türkiye olarak isimlenmiştir. adam ben türkmenim, lazım falan diyor öyle çekinir hale gelmişler, aman türküm demeyelim hissiyatında herkes.
hele hele kürtler bu topraklara falan sahipti diye çarpık komedi çekenler var, aman aman... evlerden uzak olsunlar.
malazgirt savaşından 100 yıl kadar sonra biz egeye doğru ilerlemeye başladık. sonrası osmanlı ile balkanlar ve arap dünyasına açıldık. türklerin kendilerini belli etmelerinin gecikmesinde ki neden hakim egemen ton olmasıdır ! dolayısıyla bu hakimiyete gölge düşürecek unsurların ortaya çıkmasından çekinilmesinden dolayı türklük kavramı osmanlı da etkileri çok geç ortaya çıkmıştır.
efenim ayrıca, fransız devrimi ile de alakalı değildir milletlerin yada milliyetçiliğin doğuşu. misal helenler tarih boyunca helendir hatta öyle ki helenler slavların milliyetçiliğini doğurmuştur. misal bulgarlar da öyledir... ayrıca hristiyan türkler vardır, musevi, yahudi türkler vardır ! hazar devleti buna örnektir. karamanoğlu beyliğini araştırırsanız çok enteresan dinsel tercihler de görebilirsiniz. türküm demek eşittir sünniyim demek değildir !

velhasılı kelam ne mutlu türküm diyene.