bugün

kandıra

üniversite ve askeriye sayesinde ayakta durmayı başaran kocaeli'nin en küçük ve sanayisi olmayan tek ilçesi. ayrıca kandıra f tipi kapalı cezaevi'de bu ilçede bulunmaktadır. üniversite sayesinde epeyce yol katetmiş bir ilçe burası öğrenci nüfusu çoğunlukta bu çocuklar sayesinde evlerini pahalı pahalı kakalıyorlar öğrencilere, ayrıca adım başı internet kafe, fırın ve bakkal görmek mümkün bu küçük ilçede. birde bolca kahvehane bulunuyor. izmit'e yaklaşık 45 km uzaklıkta. karadeniz kıyılarında bulunan kefken, kerpe, cebeci ve bağırganlı gibi mükemmel güzellikte tatil beldelerine sahip bir yer. ancak ilçe merkezi öyle güzel bir yer değil. sokaklarında bolca köpek ve karga bulunur bu ilçede, birde roman vatandaşların sayısı da öyle azımsanmayacak kadardır.
7-8 ulusal tv kanalı dışında hiç yerel tv kanalı yok bir tane yerel radyo var kandıra batı fm 106.9 frekansında yayın yapıyor o radyoda sabah akşam türk sanat müziği, türkü falan çalıyor ilçede bir adet merkez var zaten orası belediye meydanı fazla gezilecek yada takılacağınız mekan yok zaten genelde istanbul, bursa, izmit gibi yakın çevreden öğrenciler burayı tercih ediyorlar. hafta sonu oldu mu çoğu istanbul'a kaçıyor. ziraat bankası, halkbank ve türkiye iş bankası dışında banka şubesi yok, bim, şok ve a 101 marketleri var. genelde evler sobalı ilçede kömür ve odun satışı çoğunlukta. kışları fazla olmasa da epeyce soğuk geçer yazları ise sıcaktır ipini koparan karadeniz kıyılarına koşar. çalışmak için izmit'e giden kişi çok, hatta otobüsle servis gibi gidip geliyorlar, gürkan otobüsleri saat başı çalışıyor burada.
bir dönem içinde yaşama imkanım oldu öyle ahım şahım bir yer değil, daha önce chp yönetiminde bulunuyordu ancak son yerel seçimlerde akp kontrolüne geçmiş.