bugün
- 17 temmuz 2026 bahis operasyonu gözaltıları19
- japonyada 10 000 kürdün karakol basması6
- hoşlanılan kıza true'nun foto atmış olması12
- 15 temmuzda başta chp olsaydı4
- ioçk vs manifest7
- hurdaya kitap vermek6
- 35 yaşında evlenmemiş erkek10
- kıymayı dışardan alıp pidecide pide yaptırmak8
- bir abazanın günlüğü4
- her güne gözaltı ve tutuklama haberiyle uyanmak6
- derin devlet2
- tanrı yok21
- özgür özel'in tutuklanması8
- 2 5 litre kola2
- bir daha kimseye kitap vermem6
- sudekiray3
- iranın bir türlü barış anlaşmasına yanaşmaması6
- kage no jitsuryokusha ni naritakute2
- borderline kişilik bozukluğu4
- sınanmamışlığın kibri5
- hesabınıza 20 milyon lira para girişi oldu4
- erdoğan'ı canından çok sevmek3
- atatürkçü sanatçı azlığı9
- true nickli namussuz yazar16
- arkadaşlar bu çanta nasıl8
- neden işe gidiyoruz kim için çalışıyoruz3
- sevgililer gunu ve tüketim kültürü2
- fotoyu 7 24 sömürmek3
- keraneye giden yavudi3
- galatasaray ın tertemiz bir kulüp olması2
- sabah nasıl uyanıyorsunuz16
- polis de işin içinde3
- geneleve aileyle kız istemeye gitmek5
- çırılçıplak sözlüğe entry girmek9
- pantolon giymeyi unutmak3
- yeni parti5
- fuck mhp tişörtü3
- gözaltı ve tutuklama diyince akla gelen ilk ülke3
- ota boka devşirme diyen hırto27
- ateistlerin nursuz olması23
- kitapkumayanyuzirlarso zluk3
- 2026 yılında hala sigara içen kişi11
- diamond bosphorus14
- param olsa hamburger yerim2
- gizli hesap4
- 2 ekmek 35 lira3
- nervio bugün ne giydi acabası12
- ağla kalbim ağla2
- mason greenwood57
- erdoğan kılıçdaroğlu bahçeli üçgeni2
Azerbaycan 15. yüzyıla Arap kökenli Şirvanşahların yönetimi altında girdi. Aynı dönemde Azerbaycan ve Ermenistan toprakları Türk kökenli Akkoyunlular tarafından yönetilmekteydi. Her iki hanedan da aynen Osmanlı Hanedanı gibi Sünni mezhebindendi. Ancak Akkoyunlu hükümdarı Uzun Hasan'ın 1478 yılındaki ölümünden sonra Azerbaycan'da gene Türk kökenli olan ancak Şii mezhebine üye Safevi Hanedanı güç kazanmaya başladılar. 1501 yılında Akkoyunlular Safeviler tarafından büyük bir yenilgiye uğratıldı. Aynı yılda Safeviler Tebriz'i ele geçirerek kendilerine başken yaptılar ve Bakü'yü talan ettiler.
Safeviler 16. yüzyılın başlarında bölgeye tamamen egemen olmuşlardı. 1508 yılında Akkoyunlular tamamen yıkıldı. Şirvanşahlar Safevilerin egemenliği altında bir süre daha Azerbaycan topraklarını yönetmeye devam ettiler. Ancak 1538 yılında ı. Tahmasp Şirvanşahlara son verdi. 1540 yılında Bakü tekrar Safevi ordusu tarafından işgal edildi. Safeviler Azerbaycan'daki Sünni halkı Şiiliğe zorladılar. Zamanla bölge halkı mezhep değiştirerek Şiiliğe geçti.
Safeviler 16. yüzyılın başlarında bölgeye tamamen egemen olmuşlardı. 1508 yılında Akkoyunlular tamamen yıkıldı. Şirvanşahlar Safevilerin egemenliği altında bir süre daha Azerbaycan topraklarını yönetmeye devam ettiler. Ancak 1538 yılında ı. Tahmasp Şirvanşahlara son verdi. 1540 yılında Bakü tekrar Safevi ordusu tarafından işgal edildi. Safeviler Azerbaycan'daki Sünni halkı Şiiliğe zorladılar. Zamanla bölge halkı mezhep değiştirerek Şiiliğe geçti.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar