bugün
- kürtler eşcinseller solcular ve afyonlular5
- 2027 sözlük kuralları5
- yazın bitiyor olması4
- kadınlar yüzünden sözlüğün bu halde olması10
- sözlüğün en sevilen yazarı29
- sorgulayan aklı insana kim verdi19
- apo idam edilmeli12
- zall'ın en başından beri yapay zeka olması3
- hemcinsinde çekici bulduğun detaylar3
- 27 ağustos 2026 şampiyonlar ligi kura çekimi22
- ateistlerin yaşama amacı24
- teröriste sövmek artık yasak23
- kıskanılan nickler4
- trafikte sinirlenip bağırmak3
- sözlükle ilgili endişeler6
- din tartışmanın gereksiz olması3
- 26 ağustos 2026 olympique lyon fenerbahçe maçı48
- geceye bir şiir bırak6
- sosyalizm'in en büyük handikapı3
- cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde revizyon11
- an itibariyle sözlükte cinlerin dolaşması3
- kadınlar yüzünden dünyanın bu halde olması3
- gta 65
- sözlüğe küsmek15
- velvet17
- 27 ağustos 2026 ferencvaros trabzonspor maçı6
- savunduğu her fikrin doğru olduğuna inanan insan4
- yeter ulan artık19
- öfke6
- ne ister diye düşünüp kadına yaranmaya çalışmak2
- karşı cinste çekici gelen şeyler2
- yaşadığı hayatı başkasının gözüne sokan insanlar2
- fenerbahçe vs galatasaray19
- bir kızın kucağınıza oturması6
- sözlük'ün erkek tipsizleri ve çirkinleri8
- fenerin sanki bizi biraz fazla rezil etmesi19
- sözlüğün siyasallaşması4
- gayler5
- kafayı kurtarmak3
- trabzonspor10
- saraca'nın şeklinin ve tipinin değişmesi7
- gelin itiraf edelim2
- uzak mesafe aşk2
- ingilizler3
- apoya küfür edince sinirlenen akpliler ve mhpliler11
- fenerbahçe25
- sokrates neden öldürüldü2
- tarihin en kötü lyonu14
- sarapci koala54
- hoşlanılan kızın kucağına oturmak4
oğuz atay'ın korkuyu beklerken kitabındaki beyaz mantolu adam'dan sonraki en çarpıcı,iz bırakıcı hikayesi.*** psikolojik derinlik, ölü beden tasvirleri, tavan arası,**yitememiş aşk, yalnızlık ve beyin imgesi çok fenadır. hele o final cümlesi* o hazin soru sanki yalnız bırakıldığı için beyin tümörüyle hayata elveda diyen oğuzcum atay'ın içsesidir.bu hikayeyi okuduktan sonra uzun süre etkisinden çıkamıyor insan.
--spoiler--
(...) sonra baktı gene, onu, ölüm kalım meselelerinde yalnız bırakmayan gücünden yararlandı gene. (...)yalnız, gözlerin bu canlılığında bir başkalık var; her şeyi bildiği halde duygulanmayan bir ifade. 'görünüşüme bakma, içim öldü artık' diye korkuturdu beni.
--spoiler--
--spoiler--
hayır, gerçekten ölmedi; çünkü ben yaşayamazdım ölseydi. bunu biliyordu. bu kadar yakınımda olduğunu bilmiyordum ama, 'sen bir yerde var olursan yaşayabilirim ancak' demiştim. nasıl olursan ol, var olduğunu bilmek bana yeter demiştim.
--spoiler--
--spoiler--
yanaktan yukarı çıkan böcek, şakağa doğru gözden kayboldu. el fenerini oraya tutsam mı? hayır. korktu; fakat yarı karanlıkta kurşunun deliğini gördü. titreyerek geri çekildiği sırada, aynı delikten çıktı hamamböceği; bacaklarının arasında küçük pürüzlü bir parça taşıyordu. dehşete kapılarak feneri deliğin içine tuttu; ışınlar, kafatasının iç duvarlarında yansıdı. eyvah! böcekler beynini yemişlerdi, en yumuşak tarafını. belki de hamamböceği son parçayı taşıyordu. kendini tutamadı: 'seni çok mu yalnız bıraktılar sevgilim?' dedi.
--spoiler--
--spoiler--
(...) sonra baktı gene, onu, ölüm kalım meselelerinde yalnız bırakmayan gücünden yararlandı gene. (...)yalnız, gözlerin bu canlılığında bir başkalık var; her şeyi bildiği halde duygulanmayan bir ifade. 'görünüşüme bakma, içim öldü artık' diye korkuturdu beni.
--spoiler--
--spoiler--
hayır, gerçekten ölmedi; çünkü ben yaşayamazdım ölseydi. bunu biliyordu. bu kadar yakınımda olduğunu bilmiyordum ama, 'sen bir yerde var olursan yaşayabilirim ancak' demiştim. nasıl olursan ol, var olduğunu bilmek bana yeter demiştim.
--spoiler--
--spoiler--
yanaktan yukarı çıkan böcek, şakağa doğru gözden kayboldu. el fenerini oraya tutsam mı? hayır. korktu; fakat yarı karanlıkta kurşunun deliğini gördü. titreyerek geri çekildiği sırada, aynı delikten çıktı hamamböceği; bacaklarının arasında küçük pürüzlü bir parça taşıyordu. dehşete kapılarak feneri deliğin içine tuttu; ışınlar, kafatasının iç duvarlarında yansıdı. eyvah! böcekler beynini yemişlerdi, en yumuşak tarafını. belki de hamamböceği son parçayı taşıyordu. kendini tutamadı: 'seni çok mu yalnız bıraktılar sevgilim?' dedi.
--spoiler--
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar