bugün

ekşi sözlük yazarına açılan davanın kabul edilmesi

bir cnnturk haberi.

http://www.cnnturk.com/20...dildi/642108.0/index.html

--spoiler--
ekşisözlük internet sitesinin yazarı a.m.s'ye yazısında dini değerleri aşağılayan ifadeler kullandığı gerekçesiyle açılan davayla ilgili iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

avrupa insan hakları mahkemesi'nin (aihm) 'otto-preminger institut (opi)' davasını örnek gösteren savcı altınok, a.m.s'nin düşünce özgürlüğü ve eleştiri sınırlarını aştığını belirtti. müslümanların ibadetlerini ve kâinatı allah'ın yarattığına ilişkin inançlarını aşağıladığını vurguladı.
zaman gazetesi'nden deniz aydın'ın haberine göre, sanık hakkında, tck'nın 216'ncı maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle 1, 5 yıla kadar hapis cezası istendi. bilişim şubesi tarafından ifadesine başvurulan a.m.s. ise suç işleme kastının bulunmadığını, şahsî ve genel olarak kimseyi hedef almadığını söyledi.
iddianamede "sigaram ve ben" rumuzunu kullanan a.m.s'nin hazırladığı "din saçmalığı" başlıklı yazılarında kullandığı ifadelere dikkat çekildi. ardından aihm'nin otto-preminger institut'un desteğiyle çekilen 'cennet konsülü' adlı filmle ilgili açılan davada verdiği karar hatırlatıldı. söz konusu davada opi'nin müdürü hakkında "dinî öğretileri aşağılamak" suçundan cezaî kovuşturma başlatılmıştı. aihm, filme el konulmasına izin vermişti.
--spoiler--

bunu buraya yazıyorum ki burda da klavye başından islama istediği gibi atıp tutanların (saygı çerçevesi dışında!) götü tutuşsun diye. ehe ehe.

önemli edit: burda davalı yazara açılan davanın haklı/haksız olduğunu iddia etmiyorum sadece "istediğimi söylerim olm yea" kafasında olanlaradır sözümüz. herkesin bir düşünce ve o düşünceyi ifade etme özgürlüğü vardır ve fakat bu onu odunca kullanma hakkımız olduğu anlamına gelmez.