bugün

saidi kürdi

kürt islam sentesinden asla bahsetmez, bu onu karalamak isteyenlerin, ergenlerin beyinlerine soktuğu en büyük yalandır,

kendisi, o dalga geçilen 300 şakirdiyle * beraber 1.dünya savaşı ve kurtuluş savaşında doğuda ruslara ot yoldurmuş hemen hepsini şehit vermiş, kendisi de esir düşmüş, sonra esir kampından kaçmış, avusturyaya oradan istanbula geçmiş, sonra tekrar doğuda kaldığı yerden savaşa devam etmiş, yani onu eleştiren-aşağılayan ve onunla dalga geçenlerden fazla şeyi bu ülke için feda etmiş biridir, onu eleştirenlerin boyunu geçecek eserler yazmıştır bu arada da, onu eleştirenlerin o kadar kitap okuduğunu bile zannetmiyorum, değilmi ya; onlar zaten kulaktan dolma bilgilerle nasıl da hüküm verirler öyle, hemde sanki herşeyden hakkıyla haberdarmışçasına,

o kendisini ne kürt ne de türk olarak görür, "cumhuriyetçi ve dindar bir osmanlı vatandaşıyım" der, ırkçılığı avrupadan doğmuş dehşetli bir hastalık diye nitelendirir, onun dediğine itibar etmek gerekir değilmi?

tarihçe-i hayattan bir bölüm; "ben cemiyetin îman selâmeti yolunda âhiretimi de feda ettim. gözümde ne cennet sevdası var, ne cehennem korkusu, yirmibeş milyon türk cemiyetinin imanı namına bir said değil, bin said feda olsun. kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. milletimizin îmanını selâmette görürsem, cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur."