bugün

orta dünya

j.r.r tolkien'in kitaplarında bahsettiği, onun kurgusu olan hayali bir dünya. bir bakıma paralel evren de denilebilir.

j.r.r tolkien öyle bir dünya yaratmıştır ki varoluşundan sonuna kadar her şey kusursuz ve detaylı olarak kitaplarında anlatılır. fantastik edebiyatın öncüsü olmuştur ve daha sonra yazılan çoğu fantezi eserlerinde de bu dünya'nın unsurları baz alınmıştır, fantastik denilince akla hemen bunlar gelmektedir çünkü. özellikle yüzüklerin efendisi serisi sinemaya aktarıldıktan sonra popülerliği hızla artmıştır ve şu ana kadar 21. yy'ın en çok okunan kitaplarından olmuştur.

orta dünya kitaplarının bazıları şunlardır ;
(bkz: silmarillion)
(bkz: güç yüzüklerine dair)
(bkz: hurin in çocukları)
(bkz: hobbit)
(bkz: yüzüklerin efendisi üçlemesi)

not: fantastik edebiyattan anlamayan bazıları için olayın özeti şu ; "ya sittir git saçma sapan, s*kimsonik şeyler yok büyücüymüş, yok yüzükmüş, yok y*rakmış-t*şakmış, zaman kaybı mına koyim."
efenim hiç de öyle değildir, gerçek hayattan çıkarmamız gereken bir çok ders verilmiştir orada ve aslında bir bakıma gerçek dünya tarihinin de bir yansıması denilebilir. o yüzden bu şaheseri (şaheserleri) okuyarak aslında insanlığın geçmişten günümüze var olduğundan beri süregelen bir mücadelede olduğunu da kavramış oluruz veya kavramak için büyük bir adım atarız.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar